درون گرایی چیست و درون گرا کیست
خیلی از ما به دلیل اینکه خودمون رو نمی شناسیم و از ویژگی های درونی خودمون آگاه نیستیم، دست به تصمیمات نادرست می زنیم و یا اینکه به دلیل نداستن این که درون گرایی چیست و درون گرا کیست نمی تونیم با افراد درون گرا ( introverted ) ارتباط خوبی برقرار کنیم.
یک جمله قدیمی هست که میگه:
برای اینکه دیگران رو بشناسید، اول باید خودتان را بشناسید
درون گرایی چیست؟
واقعا درون گرایی چیست؟ اگر بخواهیم تعریفی صحیح از درون گرایی داشته باشیم می تونیم بگیم که:
درون گرایی یا برون گرایی ، ترجیحی است که مشخص می کند یک فرد انرژی خودش را از کجا می گیرد؟ از با افراد دیگر بودن؟ یا از تنهایی و در خلوتِ خود بودن؟
به عبارت دیگه برون گرا ها ((دیگران محور)) هستند و انرژی خودشان را از دیگران می گیرند و آن را به دیگران هم می دهند. این افراد هر چه با سایرین تبادل بیشتری برقرار کنند، انرژی بیشتری می گیرند.
اما درون گرا ها ((خود محور)) هستند. البته به این معنی نیست که درون گرا ها افراد خودخواهی هستند، درون گرا ها بیشتر به خودشون متکی هستند. درون گرا ها بیشتر سعی می کنند از تجربیات و دانسته های درونِ خودشون استفاده کنند و برای یافتن پاسخ به درونِ خودشون توجه می کنند.
یک فرد درون گرا چه ویژگی هایی دارد؟
- یک فرد درون گرا انرژی اش را از با خود بودن میگیرد، به عبارتی افراد درون گرا وقتی در تنهایی هستند باطریشان را شارژ می کنند و برعکس وقتی در جمعی حضور دارند شارژ باطریشان خالی می شود.
- قطعا برای یک درون گرا خیلی سخت است که در جمع ها حضور داشته باشد اما به این معنی نیست که درون گرا ها نمی توانند کارهای گروهی انجام دهند. اگر یک درون گرا در یک کار گروهی شرکت کند خودش را جزئی از آن گروه و وابسته به آن می داند و سعی می کند که به نحو احسنت وظیفه اش را انجام دهد.
- درون گرا ها ترجیح می دهند خودشان را غرق در کاری کنند که به آن علاقه دارند و همین موضوع باعث می شود هر چیزی که در اطراف درون گرا ها اتفاق می افتند متوجه آن نشوند و از آن بی خبر باشند.
- یک فرد درون گرا ممکن است برای انجام یک کار پشت کامپوتر برود و بدون آنکه متوجه گذر زمان شود ساعت ها غرق در کارش شود تا آن کار را تمام کند.
- برخلاف درون گرا ها، برون گرا ها همش دنبال بهانه می گردند که روی چیزی متمرکز نشوند و دوست دارند چند کار را باهم انجام دهند.
- به احتمال زیاد افرادی که در کتابخانه برای مطالعه می روند افرادی برون گرا هستند، چون ترجیح می دهند هنگام مطالعه تنها نباشند و وقتی در جمعی قرار دارند از آن جمع انرژی می گیرند.
- در محیط های کاری هم اگر برای درون گرا ها امکانش باشه، ترجیح می دهند که درب اتاقشون رو بسته نگه دارند تا بتونند کارشون رو با تمرکز و بدون حواس پرتی انجام دهند و بر خلاف برون گرا ها نیاز کمتری به تبادل با افراد دیگه دارند.
- درون گرا ها بیشتر در فکر فرو می روند و گفتگو های درونی زیادی با خود انجام می دهند.
- تعداد دوستانِ افرادِ درون گرا کم و انگشت شمار هستند، افراد درون گرا معمولا دوستان کمی دارند که این دوستی بسیار عمیق است.
- درون گرا ها به جای گردش و مهمانی، برای سرگرم کردنِ خودشان، شبکه های اجتماعی، موبایل و بازی های کامپیوتری را ترجیح می دهند.
- افراد درون گرا بیشتر ترجیح می دهند که کتاب بخوانند تا اینکه فوتبال بازی کنند.
- افراد درون گرا با سرعت کمتر ولی با دقت بیشتری نسبت به برون گرا ها کار می کنند.
- افراد درون گرا قبل از اینکه دست به کاری بزنند، درباره آن به طور مفصل فکر می کنند و بعد دست به کار می شوند و در هر مرحله از آن، کارشان را مورد ارزیابی قرار می دهند.
- درون گرا ها از این منطق پیروی می کنند که: دوبار اندازه بگیر، یک بار بُرش بزن
- بزرگی می گفت: اگر نمی دانید که یک برون گرا در چه فکری است، خوب گوش نداده اید، زیرا برون گرا ها خیلی زود ذهن شان را با شما در میان می گذارند اما اگر نمی دانید که درون گرا ها به چه موضوعی فکر می کنند دلیلش این است که از او سوال نکرده اید.
- برون گرا ها، بلند بلند فکر می کنند به عبارتی، برون گرا ها برای این که فکر کنند باید حرف بزنند. اما درون گرا ها در سرشان فکر می کنند.
- اگر بخواهیم حرف رو به یک غذا تشبیه کنیم، درون گرا ها غذا را در سرشان می پزند و بعد آن را به دیگران می دهند. اما برون گرا ها غذا را نیم پخته به دیگران تحویل می دهند و ترجیح می دهند که بقیه پخت و پز را در دنیای بیرون انجام دهند.
- درسته که درون گرا هابه اندازه برون گرا ها صحبت نمی کنند، اما به جای اینکه زیاد صحبت کنند، کوتاه ولی گزیده صحبت می کنند.
- افراد درون گرا از جمع های جدید دوری می کنند و سعی می کنند که وارد جمع های جدید نشوند، در این جور موارد بیان می شه که این افراد خجالتی هستند
پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: رفع خجالتی بودن ، کم رویی و کم حرفی
- درون گرا ها به حریم شخصی خودشون خیلی اهمیت می دهند و اطلاعات شخصی خیلی براشون مهم است.
آیا درون گرا ها افسرده هستند؟
متاسفانه خیلی از افراد تصور می کنند که افراد درون گرا افسرده هستند.
اما واقعیت اینه که افراد درون گرا افسرده نیستند! افسردگی ویژگی ها و مشخصات خاص خودش رو داره ولی فرد درون گرا ترجیحات متفاوتی داره و از تنهاییش لذت می بره و تمایل داره به جای اینکه با افراد زیادی در ارتباط باشه فقط با تعداد افرادی خاصی در ارتباط باشه و از سکوت لذت ببره.
آیا درون گرایی بد است؟
قطعاً نه!
مثل این میمونه که بگیم آیا چپ دست بود بد است؟
ما در اجتماع به هر دو گرایش احتیاج داریم. هم افراد درون گرا و هم افراد برون گرا.
افراد برون گرا معمولاً در شغل هایی مثل فروش بسیار موفق تر از افراد درون گرا عمل می کنند، البته به این معنی نیست که افراد درون گرا نمی توانند فروشنده خوبی باشند، اگر یک فرد درون گرا بخواهد فروشنده خوبی باشد قطعا باید انرژی و وقت بیشتری نسبت به فرد برون گرا صرف کنه تا به یک فروشنده حرفه ای تبدیل بشه.
از طرفی هم افراد برون گرا خیلی براشون سخت هست که در کاری مثل حسابداری مشغول به کار شوند و در این کار جز اذیت شدن و متنفر شدن از کار چیزی عایدشان نمی شود و البته یک برون گرا هم اگر علاقه ای به این رشته یا رشته های این چنینی داشته باشه می تونه خودش را با این شرایط سازگار کنه.
شاید بهتر باشه یک فرد برون گرا به جای شغل حسابداری شغل حسابرسی رو انتخاب کنه، چون یک حسابرس همیشه با افراد زیاد و جدید در ارتباط است.
انتخاب شغل و انتخاب رشته برای دورن گرایان
انتخاب شغل و انتخاب رشته دانشگاهی یکی از بزرگترین تصمیماتی است که در زندگی هر شخص وجود خواهد داشت با توجه به توضیحاتی که گفته شد، اگر شخص درون گرایی هستیم بهتر است که کارهایی که نیاز به تمرکز بالاتر و یا کارهایی که نیاز نیست با افراد زیادی سر و کله بزنیم رو انتخاب کنیم. شاید اگر در این مورد تصمیم اشتباهی بگیریم در آینده بخاطر درون گرایی یا برون گرایی مان دچار مشکل شویم.
خوب است قبل از اینکه نیاز به تصمیم گیری در مورد انتخاب شغل و رشته تحصیلی داشته باشیم خودمان را بشناسیم. ببینیم وقتی من در جمعی قرار دارم چطور ارتباط برقرار می کنم. اگر برقراری این ارتباط برایمان سخت و دشوار است بهترِ که انتخاب ما برای شغل و رشته بسته به ذاتِ ما باشه. اگر اینطور نباشه در آینده قطعا به مشکل خواهیم خورد.
پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: برقراری ارتباط موثر با دیگران
البته به این معنی نیست که به این قضیه بصورت ۰ و ۱ نگاه کنیم.
در ادامه در مورد اینکه آیا یک فرد درون گرا می تواند برون گرا باشد یا خیر مطالبی را ارائه خواهم داد.
چند درصد از افراد درون گرا هستند؟
از اونجا که افراد درون گرا تمایلی ندارند که خودشون رو بروز بدند و سعی می کنند که کم تر تو چشم باشند معمولاً تصور می کنیم که تعدادشان خیلی کم است، اما تحقیقات نشان داده که بصورت میانگین در هر جامعه ای یک سوم از جمعیت درون گرا هستند.
یعنی از هر ۳ نفر یک درون گراست و با توجه به جمعیت ۸۰ میلیونی ایران در سال ۹۵ حدود ۲۶ میلیون نفر درون گرا خواهیم داشت.
آیا یک فرد درون گرا می تواند برون گرا شود؟
نمی شه گفت که یک فرد کاملا درون گرا است و یا کاملا برون گرا.
اگر ما درون گرایی و برون گرایی را مانند یک محور تصور کنیم، هر شخص بسته به ذات و گرایش هایش به یک سمت از این محور بیشتر تمایل دارد. به عبارتی درجه درون گرایی یا برون گرایی هر فرد به سمتی کم یا زیاد است.
واقعیت اینه که ما می تونیم از هر دو سمت این محور استفاده کنیم.
یک خودکار و کاغذ بردارید، با دستی که همیشه با آن کار می کنید یک امضاء بزنید. چه احساسی داشتید؟ کارِ خیلی راحتی بود درسته؟
حالا خودکار را با دست مخالفتون بگیرید و روی کاغذ امضاء کنید. اگر شما هم مثل بقیه افراد باشید حتما امضاء شما خیلی کج و معوج در اومده و زمانی هم که داشتید این کار رو می کردید خیلی براتون سخت بود که خودکار رو چطور در دستتون بگیرید و البته برای امضای دوم زمان و انرژی بیشتری هم صرف کردید و به احتمال زیاد امضاء دوم شما هم به خوبی امضاء اولتون از آب در نیومده.
حتما دوستان و آشنایانی رو دیدید که بر حسب اتفاق دستی که باهاش کار می کردند آسیب دیده و چند ماهی نمی تونستند ازش استفاده کنند، جالب اینجاست که این افراد بعد از چند ماه می تونند با دست مخالفشون که سالم هست به خوبی دستی که باهاش کار می کردند کار کنند، بنویسند، امضاء کنند، آشپزی کنند و … .
درون گرا و برون گرا بودن هم همینطور است. اگر ما ذاتا یک فرد درون گرا باشیم (با درجه کم یا زیاد) با کمی صرف انرژی، تمرین و پشتکار می تونیم خصوصیات یک فرد برون گرا رو پیدا کنیم.
البته ذات ما همون است و تغییری در آن به وجود نمیاد، فقط خودمون رو عادت دادیم و یا خودمون رو تمرین دادیم تا در موقعیت هایی که نیاز هست از سمت دیگرِ درون گرا یا برون گرایی خودمون استفاده کنیم.
افراد درون گرای مشهور
از افراد درون گرای مشهور می شه به افراد زیر اشاره کرد:
- ماهاتما گاندی (بزرگترین رهبر تاریخ هندوستان)
- استیو جابز (مالک سابق کمپانی اپل)
- آلبرت انیشتین (بزرگترین فیزیکدان تاریخ)
- جی کی رولینگ (خالق هری پاتر)
- بیل گیتز (مالک کمپانی مایکروسافت)
- وارن بافت (یکی از ثروتمندترین مردهای دنیا)
آیا درون گرا ها سخنوران و سخنرانان خوبی نیستند؟
این حرف تحت هیچ شرایطی درست نیست، اگر فکر می کنید که افراد درون گرا نمی توانند سخنرانان خوبی باشند شدیدا در اشتباه هستید.
در لیست بالا نام دو تن از افراد درونگرا وجود دارد که با سخنرانی هایشان دنیا را تکان داده اند.
یکی ماهاتما گاندی و دیگری استیو جابز.
بنابراین اگر شما هم جزو افراد درون گرا هستید این تفکر را از ذهنتان بیرون کنید که یک درون گرا نمی تواند سخنور و سخنرانی خوبی باشد.
من و دیگر دوستانی که در این سایت هستند خوشحال می شویم که دیدگاه و یا تجربیاتی که در مورد درون گرا یا برون گرا بودنِ خودتان داشتید با ما هم به اشتراک بگذارید تا با هم تبادل نظر داشته باشیم.
و در آخر اگر سوالی برایتان پیش آمده یا جایی از مقاله نیاز به توضیح بیشتر دارد و یا اگر نظری درباره این نوشته دارید می توانید در پایین همین صفحه در قسمت نظرات، سوال خودتان را مطرح بفرمایید تا در سریع ترین زمانِ ممکن به آن پاسخ داده شود.
دانلود PDF مقاله “درون گرایی چیست و درون گرا کیست”
[member] [/member]
سلام خیلی بهم روحیه دادین بی نهایت سپاسگزارم بابت مقاله های فوق العادتون
سلام و درود خدمت آقا محمد بزرگوار
سپاسگزارم از شما.
شاد و موفق باشید 🙂
ممنون
کمک کننده بود
درود بر شما.
بزرگوارید.
🙂
با سلام و درود، مقاله جالبی بود، سپاسگزارم
درود بر شما سرکار خانم سایه.
متشکرم از شما.
براتون آرزوی شادی و سلامتی دارم 🙂
سلام از مقاله اتون خیلی استفاده کردم.خیلی مفید بود
درود بر شما سرکار خانم لیلا ارجمند
خوشحالم که مقاله مورد توجه شما قرار گرفت
شاد و پیروز باشید و در پناه خدا. 🙂
سلام و خسته نباشید عرض میکنم.مقاله اتون خیلی مفید بود.
باز هم از شما کمال تشکر و قدردانی رو دارم.
سربلند و پاینده باشید
[…] پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: درون گرایی چیست […]
با سلام و احترام
با تشکر از مطالب مفیدتون. دخترم ۱۴ ساله طبق تست nbc فردی درونگرا ست. برای انتخاب رشته تحصیلی دبیرستان و اینکه در آینده چکاره شود تصمیم نگرفته و هدف مشخصی نتوانسته داشته باشد. رشته تربیت بدنی دوست دارد و من می گویم چون شاگرد اول و باهوشی فعلا برو رشته ریاضی اگر خواستی در دانشگاه انتخاب رشته کن . در ضمن به خلبانی هم علاقمندست ولی ممکنه از نظر شرایط فیزیکی قبول نشود. لطفا راهنمایی فرمایید.
درود بر شما راد ارجمند
وقتتان بخیر باشد
از بابت تأخیر در پاسخ عذرخواهی می کنم. این مدت درگیر کارگاه فن بیان هستم و از آنجا که فعلا کمی دست تنها هستم تمام کارها را خودم باید انجام دهم.
اول اجازه بفرمایید تبریک عرض کنم به دخترتان که شاگرد اول مدرسه است.
و همچنین به شما بزرگوار هم تبریک عرض می کنم که چنین دختری تربیت کرده اید.
اول از هر چیز اجازه بدهید که خودش تصمیم بگیرد و شما فقط به عنوان مشورت و توصیه موارد رو بهش بیان کنید. تجربه ثابت کرده، اگر کسی چیزی رو دوست نداشته باشه احتمال اینکه وسط راه بخواهد ولش کند بسیار زیاد است.
اما از آنجا که شما والدین فهیمی هستید تصور نمی کنم بخواهید چیزی را برای فرزندتان اجبار کنید.
پیشنهادی هم که بابت رشته ریاضی دادید پیشنهاد خوبی بود. چون اینجوری قدرت انتخاب بیشتری را در دانشگاه دارد.
برای رشته خلبانی اگر می توانید از پس هزینه هایش بر بیایید از همین الان اقدام کنید و در مدارس آموزش خلبانی ثبت نام کنید، البته در این بین باید زبانش برای خلبانی عالی باشد.
راد ارجمند، برای شما و دخترتان آرزوی بهترین ها رو دارم
با احترام – امیر مصطفی
سلام. مرسی از مطلب که گذاشتی
درود بر شما Reza عزیز
امیدوارم براتون مفید بوده باشه 🙂
سلام عرض شد . خسته نباشید بابت تلاش و خوش فکری و خوش سلیقگی شما ، امیدوارم آثار این تحقیق شما بازتاب خیلی بیشتری داشته باشه . اگه به کمکی نیاز داشتید تو هر زمینه ای در خدمت هستم .
جناب امیرخان ، چند نکته و سوال ( البته امروز جمعه س فردا باهاتون تماس میگیرم راجع به یه همکاری اگه موفّق بشم شمارو موافق کنم )
– یک اینکه به نظرتون تیمی که میخوان شروع به کار کنن ( business ) و مدیریت با شماس ، اگه کل افراد درونگرا یا برونگرا چیده بشن نتیجه بهتره و “پیشرفت” راحت تر .. یا بالانس کردن گروه از هر دو مدل ؟ ( با توجه به اینکه این تیم نیاز به تعامل با دنیای بیرون خودش رو نداره )
– دوم اینکه برام جالبه که شخص شما کدوم نوع افراد هستید ( ب نظرم ذاتاً درونگرایی هستید که شرایط ایجاب کرده تغییرش بدید و حتّی دیگه درونگرا نیستید )
– نکته آخر : به نظر شما اولین قدم چیه برای تغییر دید و تغییر فرهنگ مردمی که درونگرایی رو ریشه افسردگی میدونند ؟ ب خصوص خانواده ها ؟
( باز هم تشکّر . باز هم خسته نباشید .. دمتون گرم استاد )
درود بر شما جناب آقای شهریار منصوری ارجمند
وقتتان بخیر
ممنونم از لطف و محبتی که به بنده دارید 🙂
با کمال میل در خدمتتان هستم.
در مورد مواردی که فرمودید خدمتتان عرض می کنم که:
۱- بستگی به نتیجه کاری که قرار است این تیم انجام دهند دارد. مثلا اگه قراره که یک برنامه CRM بنویسند، باید بالانسی از افراد گرد هم بیایند تا فقط از یک طرف به موضوع نگاه نکنند و اگر از همفکری این افراد قرار است در کار استفاده شود بهتره که از هر دو گروه گرد هم جمع شوند.
۲- بنده همونطور که حدس زدید بصورت ذاتی درونگرا هستم، و تونستم در طی این سالها خودم رو به سمت برونگرایی سوق بدم، نه اینکه درونگرایی خوب نیست، دلیلش اینه که یکسری از اهدافم باعث شد به این سمت میل پیدا کنم، کار بسیار سختی بود و انرژی بسیار هم ازم گرفت، حتی الان هم که با جمعیت زیادی در سمینارهام برخورد دارم بعدش به شدت خسته میشم. اما خب نسبت به قبل خیلی خیلی بهتر شدم. و شاید اگر من را ببینید اصلا متوجه این موضوع نشوید.
۳- چیزی که من در این سالها متوجه شدم، اینه که نمیشه عقاید مردم رو عوض کرد. خوبه خودمون دیدمون رو عوض کنیم. تلاش کردن برای عوض کردن دیدگاه مردم از عهده من و شما خا رجه، اما خب با گذشت زمان و فرهنگسازی از طرف دولت این کار شدنی است. فقط زمان لازم دارد. (مثل بستن کمربند که چندین سال است جا افتاده)
براتون بهترین ها رو آرزو دارم.
در پناه خدا باشید 🙂
سلام و قتتون بخیر
من هم خیلی علاقه مندم نویسنده و سخنران بشم .
راستش در موضوعی که علاقه مندم مطالعه دارم اما نمیتونم مطلب علمی ادبی بنویسم و هر چی مینویسم خودم راضی نیستم .برای سخنرانی هم آمادگی و علاقه دارم نمیدونم چطور و از کجا شروع کنم .
آماده ی همکاری در کارهای فرهنگی هستم .
لطفا منو راهنمایی بفرمایید .
با تقدیم سپاس
درود بر شما سرکارخانم صدف علیزاده ارجمند
قبل از هر چیز براتون آرزوی موفقیت می کنم و می دونم با تلاش و پشتکارتون به علاقه اتون خواهید رسید.
پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقالات بیاندازید:
۱- نوشتن متن سخنرانی
۲- چگونه متن سخنرانی را فراموش نکنیم
۳- چگونه سخنرانی را شروع کنیم
۴- نحوه تمرین سخنرانی
اگر سوالی بود بنده پاسخگو هستم.
براتون بهترین ها رو آرزو دارم
فوق العاده بود.در مورد من هر چیزی که در مورد درون گرایی نوشته بودید درست بود و من این صفات رو دارم،ممنون واقعا از مطلب مفیدتون
درود بر شما مینو عزیز
متشکرم از شما
🙂
سلام و سپاس از مقاله جامع شما درمورد درون گرایی
اولین بار با خوندنش متوجه شدم که درونگرایم
سلام علی عزیز.
متشکرم از شما. 🙂
روزگارتان سرشار از شادی
[…] از حریم خصوصی اونها اطلاع داشته باشه. مخصوصا افرادی که درونگرا هستند اصلا و به هیچ عنوان تمایلی ندارند که مسائل خصوصی […]
سلام میشه لینک داخل مطلبو چک کنید.برای من مشکل داشت.ممنون
سلام بزرگوار
تمام لینکها بررسی شد، همه سالم بودند.
میشه بفرمایید کدوم لینک مشکل داشت.
ممنون از دقت نظرتون 🙂
[…] حتما این مقاله را مطالعه کنید: درون گرایی چیست و درون گرا کیست […]
[…] حتما این مقاله را بخوانید: درونگرایی […]
عاشق این وبسایت شدم من.عالی هستید شما
زنده باشید
شما عزیز دل هستید و ممنون از محبتتون