0

ترس از صحبت کردن با دیگران

ترس از صحبت کردن با دیگران

ترس از صحبت کردن با دیگران ممکن است برای همه اتفاق بیفتد و نتوانید بر آن غلبه کنید این ترس در جمع، حسی کاملا طبیعی است و همه ما بارها با آن روبرو شده ایم حتی بزرگ ترین سخنرانان دنیا در اولین سخنرانی خود اضطراب داشتند. 

بسیاری از افراد از سخنرانی برای جمع کثیری که می خواهند صحبت کنند واهمه دارند به این حالت، ترس از سخنرانی گفته می شود.


اما برای غلبه براین ترس چه باید کرد

در این مقاله با ما همراه باشد تا در مورد دلایل ترس در صحبت کردن با دیگران و روش های غلبه بر آن صحبت کنیم. حتی بعضی افراد با تصور اینکه که بخواهند در جمعی صحبت کنند دچار اضطراب می شوند.

ترس از صحبت کردن در جمع طبیعی است و احتمالا بخش عمده ای از افراد با آن درگیر هستند و مواقعی که در جمعی قرار می گیرند به علت استرس در سخنرانی تپش قلب گرفته و تپق می زنند و حتی خیلی از افراد نه تنها در جمع استرس می گیرند بلکه در روابط دوستانه یا روابط خانوادگی خود هم با استرس مواجهه می شوند، که با آرامش و انتخاب راهکار درست می توانند بر استرس خود غلبه کرده و به موفقیت های خود رسیده باشند. سعی کنید نقطه ضعف های خود را پیدا کنید و آن ها را رفع کنید چون فن بیان در صحبت کردن خیلی موثر است، ممکن است موفقیت شغلی شما را عوض کند و به موفقیت های بالاتری دست پیدا کنید در نتیجه برای اضطراب خود ریشه یابی کرده و تلاش کنید تا فن بیان خود را تقویت کرده چون به موفقیت های شغلی بالاتری خواهید رسید و موقعیت اجتماعی خوبی پیدا خواهید کرد.با تقویت فن بیان اطرافیان و دوستانتان و در کل در جمع هایی که قرار می گیرید می توانید یک ارتباط خوب و موثر برقرار کرده و این امر مسرت بخش باشد و حتی شخصیت شما نیز تغییر می کند و به اوجی که می خواهید می رسید.

ترس از صحبت کردن با دیگران
ترس از صحبت کردن با دیگران

ریشه یابی استرس و اضطراب صحبت کردن در جمع

می توانید به مراکز تست روان سنجی رفته و تست استرس انجام دهید و بتوانید خود را آزموده و روی آن تمرکز کرده. طبیعی است زمانی که فرد نمی تواند آن طور که باید صحبت کند، در دسته ی اختلالات اضطرابی و یکی از انواع فوبیا قرار می گیرد. سطح اضطربتان را مشخص کنید . آزمون هایی به زبان انگلیسی ارائه شده است اما شما می توانید تست های مشابهی را به زبان فارسی پیدا کنید. اگر میزان اضطرابتان مشخص شده که بالا بوده، پیش از درمان صحبت کردن در جمع باید دنبال روش هایی برای کاهش اضطراب خود باشید پس از آن باید راهبردهای خاصی را در نظر بگیرید تا با کمک آن ها بتوانید بدون ترس در هر جمعی صحبت کنید.


دلالیل اصلی ترس از صحبت کردن در جمع

به دلیل حضور کم رنگ در اجتماع و یا اینکه انتظارات جامعه به شما ترس و اضطراب داده و یا به علت ناکافی بودن اطلاعات از آن موضوع ترس و اضطراب به شما دست می دهد باید در اجتماع بیشتر و پررنگ تر قرار گرفته و سعی کنید ترس را کنار گذاشته و از خود دور کنید و به جملات منفی فکر نکنید و جملات مثبت را جایگزین آن کرده. گوشه گیر بودن را کنار گذاشته و کارهایی که شاید به شما پیشنهاد شود و موقعیت عالی برایتان داشته باشد و بخاطر ترس از صحبت کردن موقعیت خود را پس نزنید.

سعی کنید اطلاعات عمومی خود را از طریق گوگول، وب سایت ها، کتاب و غیره افزایش داده و کلمات را از کلمه منفعل به کلمه فعال مغز برده و از ذهن پویای خود استفاده نموده و کلمات را به راحتی کنار هم گذاشته و جملات پر محتوا بیان کنید.

از کلمه اینکه “من نمی توانم” دوری کنید چون هر انسانی از اول شخصیت اجتماعی قدرتمندی نداشته بلکه با تلاش و امید به آینده که “من می توانم” توانسته تا به اهداف بلند مرتبه خود برسد.

با تلاش و کوشش جایگاه اجتماعی خود را پیدا نموده و اضطراب از اینکه من نمی توانم باعث می شود که شما سقوط کاری کرده و نتوانید به موفقیت های بزرگ زندگی تان برسید. با تلاش کردن و توکل بر خدای متعال به اوج قدرت برسید.

در نتیجه با سعی و تلاش به هر آنچه که دوست دارید برسید نه اینکه با اولین گام اشتباه عقب نشینی کنید.

اضطراب در جمع تا حدودی طبیعی است اما زمانی که فرد نتواند آن طور که باید صحبت کند در دسته اختلالات اضطراب و یکی از انواع فوبیا قرار می گیرد.

اصلی ترین انتظارات غیر واقعی فرد از خودش است که عمدتا ریشه در شیوه تربیتی نادرست والدین دارد. بیشتر افرادی که ترس صحبت در جمع دارند، اضطراب دارند.

یکی دیگر از علائم ترس، ریشه در تفکر کمال گرایی دارد.

زمانی که فرد احساس می کند به قدر کافی خوب نیست و حس ضعف و نا امیدی در ذهن خود پرورش می دهد و تکرار می کند، استرس و اضطراب در صحبت کردن به او دست می دهد و زود به قضاوت و داوری خود می رود و به خود نمره می دهد و از کلمه منفی استفاده می کند و می گویید من نمی توانم.

باید تفکرات ذهن خود را تغییر داده و مثبت فکر کنید تا بر ترس خود غلبه کنید و بدون اضطراب صحبت کرده و همیشه به این فکر کنید که از همه بالاتر هستید. وقتی مثبت  فکر می کنید دیگر استرس ندارید.


نقش خود فرد در نشان دادن و ادامه ترس از صحبت کردن در جمع

اگر در صحبت کردن در جمع واهمه دارید مسلما برخی از رفتارهای خودتان نیز در ایجاد این ترس نقش دارد و تلاش کنید تا افکارتان را تغییر دهید و مدام خودتان را با افکار اشتباه سرزنش نکنید.

افکار منفی ناتوان ساز هستند و انرژی شخص را می گیرد و انگیزه او را کاهش می دهد. چنانچه فرد یک بار تجربه ارئه یک سخنرانی ناموفق را داشته باشد ذهن او این موقعیت را درگیر موقعیت های جدید می کند و فرد دچار استرس صحبت کردن در جمع خواهد شد.

منشا بیرونی می تواند از اصلی ترین استرس در صحبت کردن در جمع باشد.

گاهی سخنران در حین صحبت های خود متوجه می شود که مخاطبانشان توجهی به او ندارند و هم همه و سروصدا در سالن است و کسی توجهی به سخنرانی او ندارد و فرد تمرکز خود را از دست می دهد و احساس می کند حرف های بیهوده می زند آن موقع است که استرس به شخص دست می دهد ونمی تواند سخنرانی خود را ادامه دهد. 


راهکارهای کاهش استرس و اضطراب

ورزش منظم

ورزش کردن علاوه براینکه برای آرامش ذهن مفید است اعتماد به نفس را نیز افزایش می دهد و اضطراب را از بین می برد.

آغاز مقتدرانه

فرق نمی کند شما برای چه کسانی و کجا صحبت می کنید باید صحبتتان را با قدرت آغاز کنید آهسته صحبت کردن در همان ابتدا کار اشتباهی است و تصور ذهنی مخاطب از این کار چنین است که: در صحبت خود تبحر ندارید یا اینکه اعتماد به نفس شما پایین است. اگر چنین شروعی داشته باشید دیگر امید چندانی به تغییر آن تا پایین صحبت کردنتان نداشته باشید.

سعی کنید از اول صحبتتان را با صدای رسا و پر انرژی آغاز کنید تا مخاطب با گوش کردن خوب، به شما انگیزه دهد تا هرلحظه استرس تان کاهش یافته و ناپدید شود و باعث شود یک سخنرانی بدون استرس و پر از محتوای عالی داشته باشید.

همیشه اگر برای یک نفر صحبت می کنید خود را در جمع هزار نفرِ ببینید که در حال سخنرانی هستید از همین حالا تمرین خود را شروع کنید و این تمرین باعث قدرت در صحبت کردن شما در سخنرانی می شود و دیگر در جمع استرس پیدا نخواهید کرد.

تمرین کنید

تمرین زیاد یعنی آن قدر تمرین داشته باشید تا موضوع صحبت، ملکه ذهنتان شود و به حدی برسید که به طور کامل بر موضوع مسلط شوید و نگران فراموش شدن آن نباشید.

بداهه گویی

بداهه گویی خود را زیاد کنید تا اگر موضوع را فراموش کردید بتوانید همان لحظه سخنرانی را ادامه دهید و بدون استرس در مورد هر موضوعی فی البداهه صحبت کنید.

در مورد هر چیزی می توانید با تمرین کردن بداهه گویی در سخنرانی خود را تقویت کنید و به صورتی که حرف زدن، خود به خود بر زبانتان جاری شود. وقتی بداهه گویی تان تقویت شود دیگر نگران آن نیستید که اگر کلمه ای را فراموش کردید چطور جمله خود را کامل کنید و با اعتماد به نفس صحبت می کنید و دیگر صدایتان لرزش پیدا نمی کند و نفس  کم نمی آورید و استرس در سخنرانی را با بداهه گویی کنترل می کنید و به این نتیجه می رسید که چقدر اشتباه می کردید و چقدر سخنرانی آسان است. فقط با تمرین کردن می توانید به موفقیت های زیادی دست پیدا کنید.

 

 هیچ انسانی بدون تلاش به اهداف بزرگ خود نرسیده


اضطراب باعث می شود که رشته کلام از دستتان خارج شود

جمع هراسی نوعی اختلال است. اگر فکر می کنید در جمعی هراس دارید باید به فکر درمان آن باشید نه آن را پرورش دهید چون باعث می شود نتوانید پله های ترقی را پشت سر بگذرانید.

ترس از صحبت کردن با دیگران
ترس از صحبت کردن با دیگران

نکات مهم دیگری برای دور شدن از استرس هنگام صحبت کردن در جمع

  • بر روی کلمات تمرکز کرده و تلفظ صحیح آن را هجی کنید.
  • سعی کنید در هنگام صحبت کردن ریتم و سرعت کلام را رعایت کنید.
  • اعتماد به نفس بالایی داشته باشید و حتما ارتباط چشمی درستی برقرار کنید.
  • به خود القا کنید که مهم هستید و برای افرادی که نابلد هستند سخنرانی می کنید و شما مانند کاپیتان یک کشتی هستید و بقیه سر نشین آن هستند.
  • افکار منفی را دور ریخته و به افکار مثبت فکر کنید.
  • مشکل استرس و فوبیا خود را پیدا کرده و آن را درمان کنید.
  • از قرار گرفتن در مکان هایی که به شما استرس می دهد دوری کنید.
  • سعی کنید با موقعیت هایی روبرو شوید تا مهارتتان افزایش یابد، زیرا با فرار کردن از جمع، شما به موقعیت عالی دست پیدا نمی کنید و از موقعیت های عالی زندگیتان دور می شوید و به آن اوج قدرتی که می خواهید نمی رسید .
  • با خود تمرین کنید که صحبت بدون استرس و جذابی داشته باشید و همیشه به آن بیندیشید که هیچ کس قدرت سخنرانی شما را ندارد و نابلد هستند. این طرز فکر به شما قدرت می دهد.
  • همواره خود را شایسته و توانمند قلمداد کنید.
  • در صحبت کردن با اعتماد به نفس بالا صحبت کنید و خود را در جایگاه افراد توانمند قرار دهید.
  • از صحبت های خود فیلم گرفته تا نقطه ضعف هایتان را پیدا کنید و بر اساس آن تمرین کرده و آن ها را رفع کنید.
  • هنگام صحبت کردن استرس نداشته باشید و با انرژی زیاد سخن بگویید.
  • در سخن گفتن صدایتان پر از انرژی باشد تا رساتر و بدون لرزش صحبت کنید.

بداهه گویی خود را تقویت کنید

اضطرابتان را درمان کنید همان طور که گفته شد استرس صحبت کردن در جمع باعث می شود که شما از قافله پیشرفت کردن عقب بمانید و به آن موقعیت اجتماعی و شغلی که می خواهید نرسید و باعث سرخوردگی شوید. آن را درمان کنید نه اینکه صورت مسئله را کلا پاک کنید.

وقتی استرس در صحبت کردن را درمان می کنید و مشکلات را با تلاش کردن پشت سر گذاشتید، به این نتیجه می رسید که چقدر راحت بوده و فقط خود را اذیت کردید. همیشه نقطه ضعف های خود را شناسایی کنید و راه حلی برای آن پیدا کنید. 

همین حالا شروع کنید و دلیل اضطراب و ترس از صحبت کردن در جمع را پیدا کنید و آن را درمان کنید تا به موقعیت های عالی از زندگی تان برسید.

روزگارتان زیبا و در پناه خدا باشید

میترا مهدی پور

 

دانلود PDF مقاله “ترس از صحبت کردن با دیگران” [member]

دانلود PDF این مقاله

[/member]

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *