طرز صحیح ایستادن و راه رفتن سخنران
طرز صحیح ایستادن و راه رفتن سخنران خیلی در تأثیر گذاری بر روی مخاطبین می تونه اثر داشته باشه.
سخنرانی رو فرض کنید که خیلی جدی و عبوس میره پشت تریبون می ایسته و دستاشون میندازه این طرف و اون طرف تریبون، زبان بدن این سخنران چه حسی رو به شما میده؟
حالا سخنرانی رو فرض کنید که از پشت سنگر (تریبون) میآد بیرون و خیلی قشنگ و با اعتماد به نفس روی سِن قدم میزنه و صحبت می کنه، شما از این سخنران چه حسی می گیرید؟
کدوم سبک سخنران رو قبول دارید؟
اونی که پشت تریبون سنگر میگیره یا اون سخنرانی که روی سن با اعتماد به نفس راه میره و صحبت می کنه؟
بنا به تحقیقات نجام شده، بیشتر افراد، سخنرانی که در روی سِن حرکت می کنه و صحبت می کنه رو می پسندند.
شخصی که پشت تریبون صحبت می کنه مثل شخصی می مونه که بین خودش و مخاطبین یک دژ محکم ایجاد کرده و از اون پشت شروع به صحبت می کنه و به خاطر همین واضحه که مخاطبین با شخصی که روی سِن با اعتماد به نفس راه یا گاهی اوقات به میان جمع میره و صحبت می کنه حس بهتری میگیرند.
نحوه صحیح ایستادن
یک سخنران در هنگام ایستادن برای اینکه فرد با اعتماد به نفسی به نظر برسه باید یکسری از موارد رو رعایت کنه. نحوه ایستادن هم قسمتی از موضوع زبان بدن هست.
مثلا فردی که موقع سخنرانی ایستاده و غوز کرده و یا کمی به جلو خم شد به احتمال زیاد فرد با اعتماد به نفسی به نظر نمیرسه و ظاهرش میگه که انگار از صحبت هایی که انجام میده اطمینان نداره و داره با شک صحبت می کنه.
[quote]پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: اعتماد به نفس چیست و اعتماد به نفس در سخنرانی[/quote]
یا مثلا شخصی که شانه های افتاده ای داره و گردنش هم متمایل به جلو و چانه ای رو به پایین داره هم، همین حس رو به مخاطب القاء می کنه و با زبونِ بی زبونی به مخاطب می گه که من از صحبت هایی که می کنم اطمینان ندارم و صحبت های من با شک و تردید هست و من کلا آدم قابل اعتمادی نیستم.
البته این ها موارد ظاهری هست که مخاطبین برداشت می کنند، شاید یک سخنران با همین استایلِ غیرِاستاندارد، در بین مردم خیلی هم محبوب باشه اما به هر حال اگر سخنران، شخص شناخته شده ای نباشد و مخاطبین برای بار اول سخنران رو با یک استایلِ غیرِاستاندارد ببینند احتمالش خیلی زیاد هست که حتی افراد اصلا به حرف های اون سخنران گوش نکنند.
طبق تحقیق که دانشگاه هاروارد انجام داده:
ذهنِ انسان ها افراد را در ۳ تا ۷ ثانیه اول ملاقات، بر اساس ظاهر قضاوت می کند و برچسب میزند.
به عبارتی ما کمتر از ۷ ثانیه فرصت داریم که روی مخاطب تأثیر بذاریم و شاید همین ۷ ثانیه تعیین می کنه که آیا مخاطب به صحبت های ما گوش بده یا خیر، آیا مخاطب حرف های ما رو قبول کنه یا خیر چون زمانی که ما از کسی خوشمون نمیاد، ذهنِ ما بصورت خودکار اون شخص و صحبت های اون شخص رو فیلتر می کنه.
نحوه صحیح راه رفتن
خب همونطور که در قسمت قبل در مورد نحوه صحیح ایستادن خدمتتون عرض کردم، ما باید مواردی رو رعایت کنیم تا بتونیم ظاهرِ قابل اعتمادی داشته باشیم.
همون مواردی که در مورد ایستادن خدمتتون عرض کردم برای راه رفتن هم باید رعایت کنیم، یعنی:
- سرمون کمی باید رو به بالا باشه
- سر شانه ها و سینه هامون نباید افتاده باشه
- گردنمون نباید به جلو کش اومده باشه
- کمرمون نباید غوز کرده باشه
- و موقع قدم برداشتن قدم هایی استوار برداریم
تمام این موارد رو می تونیم خودمون در آینه یا حتی می تونیم با موبایل از خودمون فیلم بگیریم تا نحوه ایستادن و راه رفتنِ خودمون آگاه بشیم و بعد اگر نیاز شد مورادی که لازم هست رو اصلاح کنیم تا بتونیم استایل خوبی رو در هنگام سخنرانی و یا حتی در زندگی روزمره خودمون داشته باشیم.
رعایت کردنِ این موارد علاوه بر ایجادِ ظاهری خوب و با اعتماد به نفس، باعثِ سلامتی و در امان بودن از دردهای گردن و کمر میشه.
کدام سمت پرده نمایش پروژکتور بایستیم؟
این واقعا یک نکته بسیار ظریف اما تأثیر گذار هست که کدام سمت پرده نمایش پروژکتور بایستیم؟
اگر ما به درستی در سمت صحیح نایستیم، احتمالش خیلی زیاده که مخاطبِ ما در زمانی که در حال نمایش اسلایدهای سخنرانی هستیم گیج و سردرگم بشه و همین یک نکته کوچیک اگر رعایت نشه مخاطب زود خسته میشه.
چون زبانِ فارسی از سمت راست به چپ نوشته میشه، بنابراین سخنران می بایست در سمتِ راست پرده نمایش قرار بگیره، دلیلش هم این هست که مخاطب اول سخنران رو میبینه و بعد به ابتدای نوشته در اسلاید میرسه.
اما اگر سخنران در سمتِ چپِ پرده نمایش قرار داشته باشه و سخنران به نوشته پرده نمایش اشاره کنه، مخاطب ابتدا سخنران و دستِ سخنران رو میبینه، بعد به آخر نوشته میرسه و بعد مجبوره خط رو دنبال کنه تا به اول نوشته برسه، همین موضوعِ کوچیک باعث می شه که چشم و ذهن مخاطب خسته بشه و مخاطب دیگه به صحبت های سخنران گوش نده و یا باعثِ حواس پرتیش بشه.
خب این هم مشخصه که اگر اسلایدهای ما بصورت انگلیسی هست، بهترین مکان برای ایستادن درکنارِ پرده نمایش، سمت چپ هست.
لباس سخنران
قطعاً یکی از اثر گذارترین موارد در هنگام سخنرانی و مخصوصا موقع راه رفتن، پوشیدن لباس مناسب برای سخنرانی هست، چرا که اگر لباس مناسبی برای سخنرانی نپوشیده باشیم، مثلا اگه لباسی که به تن داریم تنگ باشه، آزادی عمل برای کارهایی مثل راه رفتن در روی سِن نخواهیم داشت.
[quote]پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: لباس سخنران[/quote]
بنابراین خیلی مهمه که حواسمون به انتخاب لباس برای سخنرانی باشه.
پوشیدن لباس های نویی که تا به حال نپوشیدیم واقعاً یک ریسک در هنگام سخنرانی محسوب می شه، چرا که ممکنه در اون لباس راحت نباشیم و یا مشکلاتی دیگه ای براش پیش بیاد.
بنابراین اگر برای یک سخنرانی مهم قصد پوشیدن لباس نویی رو داریم بهتره که حداقل یک بار اون رو برای چند ساعت بپوشیم تا امتحانش رو پس بده و بعد سرِ سخرانی اصلی بپوشیمش.
علاوه بر لباس مناسب، کفش استادندارد هم در هنگام ایستادن و راه رفتن می تونه خیلی به زیبایی ظاهرِ سخنران و همچنین سلامت پا و کمر برای سخنران خوب باشه.
در مقاله ای که برای لباس و ظاهر سخنران نوشته ام در مورد انتخاب کفش سخنران هم نکات مهمی رو عرض کردم که خالی از لطف نیست مطالعه کنید.
پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: ظاهر مناسب سخنران
اگر سوالی برایتان پیش آمده یا جایی از مقاله نیاز به توضیح بیشتر دارد و یا اگر نظری درباره این نوشته دارید می توانید در پایین همین صفحه در قسمت نظرات، سوال خودتان را مطرح بفرمایید تا در سریع ترین زمانِ ممکن به آن پاسخ داده شود.
دانلود PDF مقاله “طرز صحیح ایستادن و راه رفتن سخنران”
[…] پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: نحوه صحیح ایستادن و راه رفتن […]
سلام وقت بخیر مقالات بسیار جالبی دارید خواهش میکنم یه مقاله در مورد اینکه چجوری نشسته هنگام صحبت رو یکی تاثیر بزاریم و اینکه از کجا بفهمیم تاثیر میگیره بزارید
درود بر شما سرکارخانم افسری ارجمند
سپاسگزارم از شما ??
در هفته های آینده یک همچین مقاله را خواهم نوشت
با سلام
اگر موقع سخنرانی، بعد از گذشت زمان بخواهیم کت خود را در بیاوریم ،چه بازخوردی یا برداشتی برای شنوندگان دارد؟؟؟
سلام بر شما دوست خوبم
پیشنهاد میکنم که تا انتهای حضورتان در سالن کت خود را از تن خارج نکنید.
بازخوردش این است مخاطبان حس میکنند شما یک شخص آماتور هستید و این اصلا خوب نیست.
با سلام و تشکر بابت مطالب مفیدتون
بنظرم مفید ترین بخش مطالبتون مختصر و مفید بودن و خسته کننده نبودن هستش
خوشحالم که مطالب مورد توجهتون واقع شده 😍👊