0

مذاکره تلفنی

مذاکره تلفنی

مذاکره تلفنی پلی برای رسیدن به اهداف متقاعد سازی بدون حضور فیزیکی می باشد. بسیاری از افراد وجود دارند که از مذاکره تلفنی وحشت دارند و اکثر مواقع نمی توانند همه چیز را آن طور که می خواهند پیش ببرند. خیلی از افراد هستند که با وجود هوش کلامی بالا و ادب شخصیت بسیار پسندیده، پشت تلفن خیلی ناشیانه رفتار کنند. اگر شما دوست عزیز که در حال خواندن این مقاله هستید جز آن دسته از افراد هستید نگران نباشید و با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

امروز قصد دارم راجب مذاکره تلفنی مطالبی را بیان کنم که به ارتقا شما کمک می کند و با به کارگیری آن ها می توانید یک مذاکره تلفنی موفق داشته باشید.


تماس تبلیغاتی

شاید برای خیلی از شماها پیش آمده باشد که در طی روز تلفن همراه شما زنگ می خورد و با پاسخ دادن آن متوجه می شوید که این یک تماس تبلیغاتی از سوی شرکتی که شاید قبلا ارتباطی با او داشتید، باشد و منشی با فن بیان کاملا ناشیانه و صحبت های خشک و بی روح همانند ربات فقط جملاتی را برای شما زمزمه می کند.

برای داشتن یک مذاکره تلفنی موثر باید دست از این رفتار بردارید و روند صحبت های خود را کم کم تغییر دهید. چرا که خیلی از فرصت ها و موقعیت های عالی برای شما پیش می آید که ممکن است بر اثر همین رفتار ناشیانه آن را از دست بدهید و تا همیشه حسرت آن را در دل داشته باشید.

خیلی از مواقع در طول صحبت با تلفن همراه حرف هایی در ذهن دارید اما هنگام صحبت کاملا فراموش می کنید که آن ها را بیان کنید . بعد از قطع تماس خود را سرزنش می کنید که چرا فلان جمله را نگفتم!!

این اتفاق به این علت می افتد که دایره لغات شما بسیار ضعیف است و ذهن شما تنبل می باشد و نمی تواند در زمان لازم کلمات را پشت هم بچیند تا یک گفتگو زیبا داشته باشید.

برای داشتن هوش کلامی بالا و افزایش دایره لغات خود حتما این در این دوره شرکت کنید

 

مذاکره تلفنی
مذاکره تلفنی

اشتباهات در مذاکره تلفنی

  • واضح و شمرده صحبت نکردن: یعنی سخنان خود را آن طور که در ذهن دارید نمی توانید بیان کنید و ممکن است با لحن بسیار شل یا برعکس با لحن تند سخن بگویید و مخاطب متوجه سخنان شما نشود.
  • تصور اینکه سخنان شما واضح است: هرگز فکر نکنید که طرف مقابل شما از تمام جزئیات سخنی که شما می گویید آگاه است.
  • عدم استفاده از سوابق و موفقیت های گذشته: حرف زدن راجب تجربیات گذشته به طرف مقابل شما کمک می کند که بتوانید راحت تر به شما و سخنان شما اعتماد کند و آگاهی او نسبت به شما اضافه می شود.
  • صحبت نکردن با صدای رسا: کسانی را دیدم که در ملاقات و قرار های حضوری با صدای زیبا و رسا صحبت می کنند اما پشت تلفن تصور می کنند که انرژی آن ها از روی صدای آن ها قابل تشخیص نیست. که این موضوع کاملا اشتباه است.

فواید آموزش مذاکره تلفنی

  • صرفه جویی در وقت: به عنوان مثال شما یک موضوع کاری را وقتی بتوانید با صحبت تلفنی به نتیجه مطلوب برسانید دیگر نیاز نیست زمان صرف کنید تا قرار حضوری بگذارید و از منزل خود خارج شوید.
  • کاهش هزینه تلفن: شما اگر اصول مذاکره تلفنی را بلد باشید در مدت زمان کمتری می توانید منظور خود را پشت تلفن به طرف مقابل خود برسانید و یک مذاکره عالی داشته باشید.
مذاکره تلفنی
مذاکره تلفنی
  • تبدیل ۱۰ درصد ضرر به ۲۵ درصد سود در مذاکرات کاری
  • تبدیل کردن رفتار سرد و خشک مدیران عامل اجرایی شرکت های بزرگ به یک مذاکره مفید.

تمرین کردن و چیدن سناریو

به شما دوست عزیز پیشنهاد می کنم که، اگر یک تلفن مهم دارید قبل از تماس حتما حرف های خود را چندین بار مرور کنید و صدای رسا تکرار کنید. لبخند زدن حین صحبت را فراموش نکنید. درست است که لبخند شما پشت تلفن مشخص نمی شود اما انرژی و حس خوب این لبخند به طرف مقابل شما انتقال می دهد.

یک سناریو برای خود آماده کنید و از شروع صحبت تا انتهای صحبت از آن پیروی کنید. طرز صحبت و لحن شما در هر موقعیت باید تفاوت داشته باشد. برای داشتن یک مذاکره تلفنی عالی باید طوری صحبت کنید که راحتی بیان شما مشخص باشد، همانند آن که دارید با مادربزرگ خود صحبت می کنید، یعنی نهایت ادب و سادگی در گفتار و …


قاطعیت

گاهی اوقات پیش آمده که شما می خواهید قیمت کالای خود را اعلام کنید. اما از این ترس دارید که شاید طرف مقابل این قیمت را نپذیرد و مردد هستید که آیا قیمت اصلی کالا را قاطعانه بیان کنید یا خیر؟

تجربه نشان داده است افرادی که به طور قاطعانه سخنان خود را بیان می کنند، حرفشان بیشتر از سایر افراد خریدار دارد. پس حواستان به قاطعانه صحبت کردن باشد.

نکته: داشتن اطلاعات از رقبای خود موضوع مهمی می باشد.اینکه بدانید رقیب شما چه نقاط ضعف و چه نقاط قوتی دارد. این اطلاعات باعث می شود هنگامی که مشتری از رقیب شما حرف می زند، شما دست پر و با آگاهی قبلی او را توجیه کنید و نقاط قوت و مزیت های رقابتی خود را به مشتری یادآوری کنید.


نکاتی که در مذاکره تلفنی باید رعایت شود

خودتان را به درستی معرفی کنید: اسم و نام خانوادگی تان را به صورت صحیح و واضح تلفظ کنید و بگویید که به خاطر فلان کار با شما تماس گرفته ام

  • انتخاب مکان مناسب برای صحبت
  • از فواید صحبت هایی که قرار است انجام دهید، به طور خلاصه توضیح دهید تا شخص مقابل بیشتر راغب شودو با دقت بیشتری به حرف های شما گوش دهد.
  • اگر سیم کارت شما اعتباری است، قبل از تماس حتما چک کنید که شارژ سیم کارت کافی است و در حین صحبت تماس شما قطع نمی شود.
  • یک کاغذ و خودکار کنار خود آماده داشته باشید تا نکات مهم گفتگو را یادداشت کنید.
مذاکره تلفنی
مذاکره تلفنی
  • اگر نام طرف مقابل را نمی دانید حتما یک بار اسم و فامیل او را بپرسید و در کاغذ یادداشت کنید(به هیچ عنوان نباید نام کسی را فراموش کرده و دوباره بپرسید)
  • بعد از سلام کردن این سوال را حتما بپرسید که آیا اکنون فرصت مناسبی برای صحبت کردن است یا خیر؟
  • در حین گفتگو حواستان به لحن خود باشد. با لحن یکنواخت با طرف مقابل خود صحبت نکنید زیرا باعث خستگی او می شود.
  • در صدای خود فراز و فرود داشته باشید که انرژی شما را بهتر نشان دهد.
  • مذاکره تلفنی باید مبتنی بر حقیقت باشد و مانند یک معامله رو در رو و عادی انجام شود.
  • قاطعانه صحبت کنید.
  • از کلمات رسمی اما ساده استفاده کنید.
  • شنونده خوبی باشید و اجازه دهید طرف مقابل کاملا حرفش تمام شده باشد و وسط صحبت های او نپرید.
  • در پایان گفتگو با ذکر نام او بخاطر گوش فرا دادن به صحبت های شما تشکر کنید.

لحن

داشتن لحن زیبا و تاثیر گذار در مذاکرات از اهمیت بسیاری برخوردار است. در جلسات حضوری به دلیل وجود ارتباط چشمی و دیدن حالت صورت شما حتی اگر لحن هم کمی ساده و معمولی باشد اتفاق خاصی نیفتد.اما این موضوع در مذاکرات تلفنی مهم تر تلقی می شود، زیرا شنونده هیچ تصویر و پیش بینی از چهره شما ندارد و شما تنها با لحن خود می توانید حس خوبی به او بدهید و مذاکره خود را موفقیت آمیز خاتمه دهید.

سعی کنید لحن و صدای شما در حین گفتگو مثبت و دوستانه باشد.


اعتبار

با ارجاع دادن  به فرد یا موضوعی که برای طرف مقابل آشنا و معتبر است، اعتبار خود را نزد او زیاد کنید. مثلا اگر یک تماس کاری برقرار کردید و طرف مقابل سوالی از شما می پرسد که شما پاسخ آن را نمی دانید اصلا اضافه گویی نکنید و پاسخ غلط به او ندهید. می توانید از این جمله استفاده کنید: سوال بجا و خوبی بود، اجازه بدید من تماس و وصل کنم به همکار/کارشناس ارشد که بیشتر راهنمایی تون کنند.

با این کار هم اعتبار و ارزش خود را حفظ کردید و اطلاعات غلط به کسی ندادید، هم حس اعتماد و اعتبار را به شخص مقابل انتقال دادید.


تأیید سخنان شخص مقابل

در مکالمه ی خود نظرات و ایده های شخص مقابل را تحسین کنید و به او بگویید که این موارد از دید شما بسیار جالب است و کمتر افرادی به این موارد اشاره می کنند. با این کار اعتماد به نفس او را بالا می برید و به او اعتبار می بخشید و باعث می شوید احساس کند که فردی باهوش و زرنگی است، ضمن اینکه خودتان هم ناشی و مظلوم به نظر نخواهید رسید.


جمع بندی

شاید پیش خودتان بگویید که تکنیک های گفته شده کمی شما را گیج می کنند. اما باید بدانید که مذاکرات تلفنی نسبت به مذاکرات حضوری کاملا متفاوت هستند و از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. زیرا تمام تلاش شما باید این باشد که با فن بیان و تکنیک هایی که استفاده می کنید به طرف مقابل نشان دهید که قصد دارید منفعتی به او برسانید.

به طور کلی در هر مذاکره ای سعی کنید بر روی منفعتی که به مشتری می رسد تاکید بسیار کنید .اگر مخاطب حس کند که رسیدن به تفاهم نهایی برای او مفید خواهد بود به طور قطعی با شما همکاری خواهد کرد .

با رعایت موارد و نکاتی که گفته شد می توانید در روند مکالمات تلفنی خود تغییر ایجاد کنید و یک تماس موفق داشته باشید.

مذاکره تلفنی
مذاکره تلفنی

روزگارتان زیبا و در پناه خدا باشید

مهسا عبدی

دانلود PDF مقاله “مذاکره تلفنی” [member]

دانلود PDF این مقاله

[/member]

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *