0

تمرین سخنرانی

تمرین سخنرانی

تمرین سخنرانی یکی از جدایی ناپذیرترین موارد برای تبدیل شدن به یک سخنران حرفه ای است.

حتی حرفه ای ترین و با تجربه ترین سخنرانان هم قبل از رسیدن تاریخ سخنرانی اصلیشون، صحبت ها و سناریو سخنرانی که طراحی کردند رو چندین بار تمرین می کنند، دقیقا مثل یک گروه موسیقی که میخواهند یک کنسرت برگزار کنند، قبل از اجرای اصلی کنسرت، آهنگ ها رو بارها و بارها با هم تمرین می کنند.

بنابراین ما هر چقدر هم حرفه ای باشیم بهتر است که قبل از فرا رسیدن تاریخ سخنرانی، چندین مرتبه بصورت دقیق و با تمام جزئیاتی که قرار است سخنرانی اصلی مون رو برگزار کنیم، تمرین کنیم.

اگر هم ما یک سخنران آماتور هستیم و به تازگی قصد داریم که سخنرانی را شروع کنیم، حتما حتما حتما باید تمرین سخنرانی را انجام دهیم.

پیشنهاد می کنم برای شروع، از متن های کوچیک و حدود یک صفحه ای شروع کنید و یا داستان های کوتاه رو برای تمرین سخنرانی انتخاب کنید تا کم کم پیشرفت کنید تا بتونید راحت تر تمرین سخنرانی را انجام دهید.

تمرین سخنرانی

[quote]پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله داشته باشید: نحوه نوشتن متن سخنرانی[/quote]

از قدیم گفتند که سنگ بزرگ نشانه نزدن است، وقتی ما برای شروع، یک سخنرانی ۳۰ صفحه ای را شروع می کنیم و نتوانیم آن را به خوبی اجرا کنیم به احتمال دارد که تمرین را به کلی کنار بذاریم و یا کلا دوره سخنرانی را خط بکشیم.

[quote]پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: چگونه متن سخنرانی را فراموش نکنیم[/quote]

پس لطفا اگر در سخنرانی آماتور هستید از متن ها و یا داستان های کوچک برای تمرین سخنرانی استفاده کنید تا بتوانید پله پله در ارائه سخنرانی رشد کنید.

لطفا این نکته رو در تمرین سخنرانی مد نظر داشته باشید که: قرار نیست ما بصورت واو به واو از روی متن سخنرانی، روخوانی کنیم. ما قبل از تمرین می بایست متن سخنرانی و سناریو سخنرانی خودمون رو نوشته باشیم اما در زمان تمرین سخنرانی و همچنین اجرای سخنرانی اصلی به هیچ وجه نباید متکی به متن باشیم، منظورم این نیست که باید متن سخنرانی را حفظ کنیم، بلکه ما باید متن سخنرانی خودمون رو درک کنیم و بعد در هنگام تمرین و اجرا، دانسته های خودمون رو ارائه بدیم.

خوبه که برای شروع تمرین سخنرانی، متن را دم دست خودمون قرار دهیم و هر کجا را که فراموش کردیم به متن مراجعه کنیم، اما در هر بار انجام تمرین سخنرانی می بایست نیاز ما به متن سخنرانی کمتر و کمتر بشود تا زمانی که دیگر نیاز به متن نداشته باشیم.

[quote]پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: نکات سخنرانی خوب[/quote]

احتمالا شما هم مثل خیلی از آدمای دیگه که توی این زندگیِ شهری زندگی مکنن خیلی سرتون شلوغه، وقت ندارید، تو ترافیک گیر میکنید، بعضی وقتا حوصله مون نمیشه که بخاهیم تمرین کنیم و فقط به دونستن یکسری مطلب کفایت میکنیم و بدونه اینکه تمرینی داشته باشیم توهم داریم که میتونیم از پَسِ این کار بر بیاییم.

خیلی وقت ها انتظار داریم وقتی به یک کلاس سخنرانی میریم معجزه پیش بیاد برامون و بعد از گذروندن مثلاً چند جلسه یک سخنران حرفه ای از آب در بیاییم.

خیلی از ماها فکر میکنیم که تمرین کردن ی کارِ الکی و بیهود و وقت گیره، غافل از اینکه تمرینِ سخنرانی یکی از ارکانِ اصلی برای سخنران شدن هست.

مثل این میمونه، تئوری تمام کارهایی که برای شنا کردن لازم هست رو بلد باشیم اما وقتی شیرجه میزنیم توی استخر شروع میکنیم به دست و پا زدن و غرق شدن.

بنابراین اگر بخواهیم شناگرِ قابلی بشیم باید قبلش تمرین کنیم، تمرین کنیم و تمرین کنیم.

بهتون قول میدم اگه یک سخنرانی رو حداقل ۱۵ مرتبه تمرین کنید می تونید اون سخنرانی رو به خوبی اجرا کنید. البته این رو در نظر داشته باشید که هر چقدر در سخنرانی حرفه ای تر بشید نیاز به تمرین کمتر و کمتر میشه.


۱)     تمرین سخنرانی بصورتِ ذهنی

در این سبک از تمرین می تونیم در ذهنِ خودمون تمام کارهایی که قرارِ انجام بدیم رو تصور کنیم با کوچیکترین جزییات، تک تکِ حرفهایی که قرارِ بگیم، مخاطبانی که رو به روی ما نشسته اند رو تصور کنیم و از اول تا آخرِ صحبت هامون رو بصورتِ کاملاً ذهنی برای خودمون تصویر سازی کنیم. این کار رو میتونیم برای تمرینات قرار بدیم تا زمانیکه که خواستیم بصورت واقعی تمرین رو انجام بدیم یکسری پیش فرض های از سخنرانی خودمون داشته باشیم.

تمرین سخنرانی


۲)    تمرین سخنرانی بصورتِ انفرادی

تو این تمرین بصورت واقعی و عملی تمام کارها و تمام حرف هایی که قرار است در یک سخنرانی انجام دهیم، اجرا میکنیم. به عبارتی یک سخنرانی رو با تمامِ جزئیاتش از اول تا آخر بدونِ حضار اجرا میکنیم، انگار که واقعا در حال سخنرانی هستیم.

راستی اصلا نیاز نیست که برای تمرین سخنرانی به یک سالن همایش یا یک کلاس بریم، خیلی راحت در اتاق خواب منزلمون هم می تونیم این کار رو انجامش بدیم.


۳)     تمرین سخنرانی جلوی آینه

در این تمرین میتونیم جلوی آینه بایستیم و شروع به سخنرانی کنیم و در آینه زبانِ بدن و استایلِ خودمون رو موقع سخنرانی کردن ببینیم.

من خودم اصلا نمی تونم با آینه ارتباط خوبی بگیرم، دلیلش اینه که هم باید حواسم به صحبت هام باشه هم باید به خودم و حرکاتم در آینه نگاه کنم که انجام دادن این دو کار باهم برام خیلی سخته و تمرکزم رو برای صحبت کردن از دست میدم. اما شما لطفا چندین بار تمرین جلوی آینه رو امتحان کنید، اگر حس خوبی داشتید از همین روش برای تمرین سخنرانی استفاده کنید.


۴)     تمرین سخنرانی همراه با ضبط صدا

این تمرین یک پله از تمرینِ قبلی پیشرفته تر هست، یعنی تمام کارهایی رو که در مرحله قبل انجام دادیم رو در این مرحله هم انجام میدیم فقط صدای خودمون رو ضبط می کنیم تا بعد از سخنرانی بشنویم و تجزیه و تحلیل کنیم و همینطور نقاط ضعف و قدرت خودمون رو بشناسیم و بهترش کنیم.

ضبط صدا برای تمرین سخنرانی یکی از قدرتمند ترین تکنیک ها برای داشتن یک فن بیان قوی است.

تمرین سخنرانی

 

[quote]پیشنهاد می کنم به این رادیو بیان گوش دهید: چگونه فن بیان خوبی داشته باشیم[/quote]


۵)     تمرین سخنرانی همراه با فیلمبرداری

در این مرحله هم به جای ضبط کردنِ صدا از خودمون فیلم برداری میکنیم تا علاوه برصدایی که حضار از ما میشنوند تصویری هم که قرارِ از ما ببینند، مشاهده کنیم، در این مرحله میتونیم روی زبانِ بدنمون هم تمرکز داشته باشیم و باید و نبایدهای زبانِ بدن رو هم به کار بگیریم تا بتونیم سخنرانی اثر بخشی داشته باشیم.

تمرین سخنرانی

[quote]پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: زبان بدن چیست[/quote]


۶)    تمرین سخنرانی در جمع

این مرحله رو پیشنهاد میکنم قبل از اینکه چند نفر از اعضای خانواده یا دوستامون رو دعوت کنیم که برای دیدنِ سخنرانیِ ما بیایند، تمرین بصورت انفرادی رو چندین مرتبه برای خودمون انجام داده بدیم تا یکسری از نواقص خودمون رو برطرف کرده باشیم و بر آنچه که دیگران از ما میبینند کمی اطلاع داشته پیدا کنیم و بعدش ازشون دعوت کنیم تا برای دیدنِ سخنرانی ما تشریف بیارند.

تمرین سخنرانی

[quote]پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: مهارت سخنرانی در جمع[/quote]

اگر بتونیم از اشخاصی که قبلاً چندین سال سخنرانی داشته اند دعوت کنیم و بتونیم نقطه نظراتشون رو در مورد ارائه سخنرانی خودمون داشته باشیم خیلی بهتره.

در این مرحله هم سخنرانی رو از اول تا آخر برای مخاطبینمون اجرا می کنیم.


بنابراین ما می تونیم برای تمرین سخنرانی از این موارد استفاده کنیم:

۱)   تمرین بصورتِ ذهنی

۲)   تمرینِ انفرادی

۳)   تمرین جلوی آینه

۴)   تمرین همراه با ضبط صدا

۵)   تمرین همراه با فیلمبرداری

۶)   تمرین در مقابل چند نفر

 

من جمله ای دارم که میگم:

[quote][/quote]تمرین و پشتکار یکی از سخت ترین کارهای روی زمین است، و آوردن بهانه یکی از آسان ترین کارهاست.

پس اگر واقعا قصد دارید که به یک سخنرانی خوب و حرفه ای تبدیل بشید تمرین کردن رو جزو اولیت هاتون قرار بدید.


اگر به نوشته ها و آموزش های این سایت علاقه مند هستید پیشنهاد می کنم در خبرنامه سایت ثبت نام نمایید تا از انتشار مقالات و مطالب آموزشی آن در ایمیلِ خود مطلع شوید.

و در آخر اگر سوالی برایتان پیش آمده یا جایی از مقاله نیاز به توضیح بیشتر دارد و یا اگر نظری درباره این نوشته دارید می توانید در پایین همین صفحه در قسمت نظرات، سوال خودتان را مطرح بفرمایید تا در سریع ترین زمانِ ممکن به آن پاسخ داده شود.

 
دانلود PDF تمرین سخنرانی”

[member]

دانلود PDF این مقاله

[/member]

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *