تپش قلب هنگام سخنرانی
تپش قلب هنگام سخنرانی یکی از رایج ترین مسائلی هست که افراد تازه کار یا حتی افرادی که چندین سال هست سخنران هستند با آن دست و پنجه نرم می کنند.
در خیلی از مواقع تپش قلب هنگام سخنرانی باعث می شود که سخنران اعتمادبه نفسش پایین آید، چون تصور می کند که نمی تواند از پسش بربیآید و احساس ضعف می کند.
قرار است که در این مقاله راه حل هایی را بررسی کنیم تا بتوانیم تپش قلب هنگام سخنرانی را کنترل کنیم.
آیا همه افراد تپش قلب هنگام سخنرانی را تجربه می کنند؟
با قاطعیت می توانم بگویم که ۹۹ درصد افراد در هنگام سخنرانی (مخصوصا در دقایق اولیه و شروع سخنرانی) تپش قلبشان نسبت به حالت معمولی خیلی بیشتر خواهد بود.
شخص بزرگی می گوید که:
سخنرانان دو دسته هستند، یا از سخنرانی می ترسند، یا دروغ می گویند که از سخنرانی نمی ترسند.
تپش قلب هنگام سخنرانی یکی از علائم ترس از سخنرانی کردن است.
این را به یاد داشته باشید که وقتی واژه “سخنرانی” به میان می آید قرار نیست که ما جلوی ۱۰۰۰ نفر در سالن همایش برج میلاد صحبت کنیم.
حتی صحبت کردن برای سه چهار نفر از دوستانمان هم می تواند یک سخنرانی باشد.
افرادی هستند که وقتی قرار است جلوی ۱۰۰۰ نفر صحبت کنند تپش قلبشان زیادتر می شود و افرادی هم هستند که وقتی می خواهند در یک جمع خانوادگی یا در بین چند نفر از دوستانشان صحبت کنند دچار تپش قلب می شوند.
به هرحال این تپش قلب برای همه افراد به صورت کم یا زیاد وجود دارد.
تپش قلب هنگام سخنرانی در محیط جدید یا برای افرادی جدید
خیلی از افراد، حتی سخنرانان حرفه ای وقتی در محیط جدید می خواهند صحبت کنند دچار استرس می شوند، این موضوع که ما در یک محیط جدید یا در هنگام سخنرانی برای افراد جدید تپش قلبمان بیشتر می شود کاملا طبیعی است.
ما فقط باید سعی کنیم این موضوع را مدیریت کنیم تا طوری نشود که این موضوع باعث شود برایمان به قدری بزرگ شود که نتوانیم جلوی دیگران صحبت کنیم و در کار ما خلل وارد کند.
بیشتر افراد وقتی تجربه شان در سخنرانی کردن و برای جمع صحبت کردن بیشتر می شود، تپش قلب هنگام سخنرانی برایشان عادی می شود و طوری می شود که اصلا انگار همچین چیزی وجود ندارد.
هرچقدر ما بتوانیم در موقعیت های بیشتری صحبت کنیم، به همان میزان اعتمادبه نفس ما بیشتر می شود و همین طور این موقعیت ها برای ذهن ما نیز عادی می شود.
در نتیجه اگر تپش قلب هنگام سخنرانی دارید به هیچ وجه نگران نباشید و در عوض می بایست سعی کنید تا تجربه های جدید را در این زمینه کسب کنید تا بتوانید راحت تر جلوی جمع صحبت کنید.
آماده نبودن برای سخنرانی
یکی از دلایل عمده برای تپش قلب هنگام سخنرانی این است که ما خودمان را برای آن رویداد آماده نکرده ایم.
نهایت کاری که انجام داده ایم، شب قبل از سخنرانی چند اسلاید در پاورپوینت آماده کرده ایم.
و زمانی که اسم ما را صدا می زنند برای سخنرانی یا از ما دعوت می کنند که در مقابل جمع صحبت کنیم تپش قلبمان چند برابر می شود.
این جمله را خیلی دوست دارم:
آماده نبودن برای چیزی، آماده شدن برای شکست است.
اگر خودمان را برای آن رویداد آماده کنیم احتمالش خیلی کم است که آن را خراب کنیم.
در بیشتر اوقات ترس های ما زمانی به وجود می آید یا تشدید می شود که مسیر پیش رویمان گنگ باشد و هیچ پیش بینی از آن در ذهن نداشته باشیم.
افرادی که بدون هیچ طرحی، بدون هیچ برنامه ریزی یا بدون هیچ آمادگی می خواهند برای جمعی صحبت کنند استرسشان بیشتر از افردی است که از قبل خودشان را آماده کرده اند.
دقیقا مثل زمانی می ماند که می خواهیم امتحان دهیم.
فردی که خیلی عالی درسش را خوانده است استرس کمتری نسبت به فردی که همین دیشب جزوه اش را بازکرده و هیچی از درس نمی داند دارد.
بنابراین یکی از راه حل های کنترل تپش قلب هنگام سخنرانی این است که آماده باشیم.
آماده کردن سالن و تجهیزات قبل از شروع سخنرانی
همان طور که پیش تر بیان کردم، آماده بودن در زمان سخنرانی می تواند بسیار مهم باشد، دلیل مهم بودنش هم این است که وقتی آماده باشیم آرامش بیشتری خواهیم داشت و به عبارت دیگر تپش قلب هنگام سخنرانی را کمتر تجربه خواهیم کرد.
مقاله بسیار کاملی درباره آماده کردن سالن و تجهیزات نوشته ام که لینک آن را در زیر همین پاراگراف برایتان می گذارم، مطمئن هستم که با انجام کارهایی که بیان کرده ام می توانید سالن یا کلاس خودتان را به خوبی مدیریت کنید.
حتما این مقاله را بخوانید: آماده کردن سالن یا کلاس قبل از شروع سخنرانی
تصویرسازی ذهنی برای آماده کردن خودمان
تصویرسازی ذهنی می تواند یکی از راه حل های بسیار عالی برای آماده کردن خودمان قبل از شروع سخنرانی باشد.
اگر تا به حال تجربه زیادی در سخنرانی نداشته اید، یا خیلی دیربه دیر برای جمعی سخنرانی می کنید یا پیدا کردن و هماهنگ کردن سالن یا کلاس برای شما خیلی دشوار است تکنیک تصویرسازی ذهنی می تواند برای آماده کردن ما فوق العاده عمل کند.
این تکنیک نیاز به مکان یا زمان خاصی ندارد، ما در هر زمان و مکانی می توانیم تصویرسازی ذهنی را جهت آماده کردن خودمان برای سخنرانی انجام دهیم.

در این تکنیک می بایست تمام کارها، تمام جزییات و تمام صحبت هایی که قرار است در روز سخنرانی خودمان انجام دهیم، بارها و بارها در ذهن خودمان تصویرسازی کنیم، طوری که با تمام وجود آن موقعیت را حس کنیم.
تأثیرگذاری تصویرسازی ذهنی را برای کاهش استرس و در ادامه آن کاهش تپش قلب هنگام سخنرانی دست کم نگیرید.
افرادی که الان سخنرانان حرفه ای هستند کارهای عجیب وغریبی انجام نداده اند، آن ها فقط کارهای ساده را به صورت مرتب و هدفمند انجام داده اند.
نگرانی از حرف مردم
قضاوت شدن از سمت مردم برای هر کسی می تواند زجرآور باشد.
بسیاری از ما خیلی نگران قضاوت و حرف مردم درباره خودمان هستیم و این عاملی می شود برای استرس بیشتر و در نتیجه تپش قلب بیشتر.
شاید خیلی سخت باشد که بخواهیم با یک جمله دیگر به حرف مردم کاری نداشته باشیم.
اما واقعا شدنی هست.
هنرجویی داشتم که خیلی از حرف ها و قضاوت هایی که هنگام صحبت کردن ازش می شد واهمه داشت.
وقتی این موضوع را گفت فقط یک جمله بهش گفتم، و آن جمله این بود:
حرف مردم درباره تو اهمیتی ندارد، فقط تو باید سعی کنی که بهترینِ خودت باشی.
ایشان فقط با همین یکی دو جمله توانستند خیلی عالی از پسِ حرف مردم بربیآیند.
قطعا شما هم اگر بخواهید می توانید خیلی راحت از قضاوت هایی که ممکن است درباره شما بشوید چشم پوشی کنید.
تنفس عمیق و دیافراگمی
به هرحال اگر دچار تپش قلب هنگام سخنرانی شده اید، جای هیچ نگرانی نیست.
فقط باید سعی کنید که آرامش خودتان را حفظ کنید و چند نفس عمیق بکشید و تفکرات خوب و مثبتی از خودتان در ذهن بیاورید.
کشیدن چند نفس عمیق می تواند به آرامش بیشتر شما کمک کند.
افکار و خودگویی های منفی
افکار و خودگویی های منفی در هر زمینه ای می تواند مثل خوره به جان ما بیافتد.
فکر های منفی حتی فیل را هم می تواند از پا در بیاورد.
قدرت ذهن و کارهایی که ذهن ما می تواند انجام دهد را دست کم نگیرید، اگر مدام فکر های منفی به سرمان بزند و مدام به خودمان بگوییم که ما نمی توانیم از پسِ این کار بربیاییم مطمئن باشید که همین طور خواهد شد.
هنری فورد می گوید:
اگر فکر کنید که می توانید یا اگر فکر کنید که نمی توانید، درهرصورت فکرت درست است.
در مورد افکار و خودگویی های منفی یک ویدیو آموزشی انگیزشی کوتاه ضبط کرده ام که پیشنهاد می کنم آن را نگاه کنید:
حتما این ویدیو را مشاهده کنید: افکار و خودگویی های منفی
قرص ضد استرس و تپش قلب هنگام سخنرانی
افراد زیادی از من سراغ قرص تپش قلب هنگام سخنرانی را می گیرند، اما من در ۹۹ درصد از مواقع بهشان پیشنهاد می کنم که نیاز به استفاده از قرص نیست و در یک درصد مواقع به آن ها پیشنهاد می کنم اگر می خواهند از قرص ضد استرس و تپش قلب هنگام سخنرانی استفاده کنند بهتر است که با پزشک مشورت کنند.

استرس همیشه بد نیست، داشتن ترس همیشه بد نیست.
شاید ما در هر ماه که معادل سی روز است و هر روز شامل ۲۴ ساعت است و هر ساعت شامل ۶۰ دقیقه است، فقط می بایست در این ۴۳.۲۰۰ دقیقه، دو تا سه دقیقه را کمی، و فقط کمی شجاع تر باشیم.
از نظر من که روزی موقع صحبت کردن صدای قلبم را همه می شنیدند، نفسم به شماره می افتاد و نمی توانستم صحبتی در جمع انجام دهم، به هیچ وجه نیاز به قرص نیست.
ما فقط باید سعی کنیم که در هنگام سخنرانی کمی شجاع تر باشیم.
اگر استرس و تپش قلب هنگام سخنرانی نداشته باشیم به احتمال زیاد خیلی بی خیال صحبت هایمان را انجام دهیم، هر حرفی را که نباید بیان کنیم، پس داشتن ترس در مورد هر چیزی اصلا چیز بدی نیست.
ما فقط باید سعی کنیم که با ترس های خودمان دوست شویم یا به عبارت دیگر باید سعی کنیم ترس های خودمان را کنترل کنیم که در نتیجه آن تپش قلب هنگام سخنرانی کاهش می یابد.
جمع بندی
به جرأت می توانم بگویم که همه افراد هنگام سخنرانی و صحبت در جمع تپش قلب هنگام سخنرانی را تجربه کرده اند.
قرار نیست ما تمام ترس ها و استرس هایی که داریم نابود کنیم، قرار نیست تپش قلبمان همیشه با یک ریتم باشد، قرار نیست در زمان سخنرانی آرامش کامل داشته باشیم، قرار نیست همه چیز عالی باشد تا ما آن کار را انجام دهیم.
ما باید سعی کنیم تمام ناخوشی هایی که در هنگام سخنرانی داریم را مدیریت کنیم، باید سعی کنیم با ترس هایمان دوست شویم باید سعی کنیم آرامش خودمان را در هنگام تپش قلب هنگام سخنرانی کنترل کنیم.
بهترین ها برای شماست، اگر بخواهید
در پناه خدا باشید – امیر مصطفی
دانلود PDF مقاله “تپش قلب هنگام سخنرانی”
[member] [/member]