لباس و ظاهر مناسب سخنران
لباس و ظاهر مناسب سخنران یکی از اولین آیتم هایی هست که می تونه روی قضاوت مخاطبان از سخنران تأثیر گذار باشه.
در تحقیقی که در دانشگاه هاروارد انجام شده به این نتیجه رسیده اند که:
ذهن انسان ها، افراد را در ۳ تا ۷ ثانیه اول ملاقات بر اساس ظاهر قضاوت می کند و برچسب می زند.
با توجه به این تحقیق ما باید جوری لباس بپوشیم که حداقل در اولین ملاقات ها با افراد بتونیم قضاوت خوبی از مخاطب رو برای خودمون داشته باشیم. این نکته رو در نظر بگیرید که ما اگر هم نخواهیم افراد رو مورد قضاوت قرار بدیم، باز هم مغز ما بصورت ناخودآگاه این کار رو انجام میده، پس بهتره به عنوان یک سخنران و یک آدم حرفه ای (مخصوصاً در اولین ملاقات ها) طوری لباس بپوشیم که قضاوت های خوبی در مورد خودمون ایجاد کنیم.
اجازه بدید با یک مثال کمی اغراق آمیز بزنم، اگر یک فردی مثل تصویر زیر، با این لباس بخواد بره روی سِن و یک سخنرانی جدی و علمی داشته باشه، در اولین نگاه چه برداشت و قضاوتی از این فرد خواهیم داشت؟
قطعا هیج سخنرانی با این نوع لباس سخنرانی نمی کنه، این فقط یک مثال مبالغه آمیز بود ولی به هر حال این فرد رو جدی نخواهیم گرفت، اما اگر بگویم که این فرد مدیر عامل یک شرکت خودرو سازی است معتبر است چطور؟
بنابراین ظاهر سخنران یکی از نکات کلیدی برای ایجاد یک تصویر خوب است، چون قبل از اینکه سخنران شروع به حرف زدن کنه، ظاهر سخنران به افراد اطلاعاتی به مخاطب ها میده و بصورت ناخودآگاه مخاطب این حس رو میگیره که آیا به صحبت های این طرف گوش بدم یا نه؟ اصلا از سخنران خوشم اومده یا نه؟
لباس مناسب سخنرانی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
لباس مناسب سخنرانی می تونه این ویژگی ها رو داشته باشه:
- زیاد تنگ و یا گشاد نباشه، بهتره که لباس های یک سخنران کاملا اندازه اش باشه.
- سخنران در لباسی که به تن داره باید کاملا راحت باشه و احساس ناراحتی در لباس هاش نداشته باشه.
- بهترین تعداد رنگ هایی که برای انتخاب لباس هامون می تونیم انتخاب کنیم، سه رنگ یا دو رنگ است.
- از لباس هایی که جنس مناسبی دارند استفاده کنیم، لباس هایی که پلاستیک زیادی در دوختش استفاده شده باعث عرق کردن میشه و شاید همین موضوع باعث بشه که سخنران رو عصبی و نگران کنه
تمیز و آراسته باشیم
شاید گفتن یک سری از موارد بدیهی نیاز نباشه، مثلا اینکه لباس سخنران باید اتو کشیده و مرتب باشه یا اینکه کفش سخنران نباید کثیف و گلی باشه و مواردی از این قبیل، اما اگه کمی به سخنرانانی که برای سخنرانی کردن به روی سِن می روند دقت کنید، می بینید که اصلا ظاهر آراسته ندارند و حتی بدیهی ترین موارد رو هم رعایت نمی کنند!
سعی کنیم قبل از سخنرانی همه چیز را آماده کنیم و لباس شیک و مرتب و اتو کشیده ای رو به تن کنیم، مو ها و سر و صورت آراسته ای داشته باشیم و واکسی هم به کفشمون بزنیم.
لباس و ظاهر سخنران باید خاص باشه یا نه؟
خاص بودن و متمایز بودن از بقیه خیلی خوبه، اما اینکه بخواهیم از مخاطب هامون خیلی خیلی متمایز باشیم، یا لباس های عجیب و غریب بوشیم اصلا جایز نیست.
متمایز بودن و شیک پوشی خیلی خوبه اما خیلی هم به این موضوع تأکید نداشته باشید، اما در کل بهتره که ظاهر سخنران از میانگین مخاطبین کمی شیک تر و آراسته تر باشه.
به هر حال تشخیص این موضوع که چقدر شیک و خاص باشید با شماست.
پوشش و لباس مناسب خانم ها در سخنرانی چگونه باید باشد؟
خیلی از خانم های محترمی رو دیدم که وقتی اسم لباس رسمی میآد، هر لباسی که همیشه می پوشند، به تن می کنند فقط به جای سر کردن روسری یا شال، مقنعه سرشون می کنند.
خانم ها بهتره که در مورد آرایش و نوع لباس پوشیدنشون کمی بیشتر دقت کنند تا از جایگاه سخنران بودن خارج نشوند.
در کنفرانس هایی زیادی شرکت کردم که سخنران آنها خانم ها بودند، در خیلی از موارد دیدم که خانم ها به قدری آرایش می کنند که توجه افراد رو به جای صحبت هاشون به چهره خودشون جلب می کنند.
یا زمانی که میخان برن روی سِن یک آینه کوچیک آرایش با خودشون میبرن و قبل از اینکه بخوان صحبت هاشون رو شروع کنند خودشون رو شصت مرتبه در آینه چک می کنند که آرایششون ایرادی نداشته باشه.
مورد بعدی اینه که یک سخنران خانم باید به نوع کفشی که به پا می کنه دقت کنه.
بهتره که یک سخنران خانم، کفش های پاشنه بلند ۱۰ سانتی به پا نکنه، چون اگر یک همچین کفشی بپوشه، به جای اینکه حواسش به صحبت کردن و سخنرانیش باشه باید حواسش به حفظ تعادل و زمین نخوردن با اون کفش باشه.
پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: چگونه متن سخنرانی را فراموش نکنیم
لباس و ظاهر مناسب سخنران با توجه به فرهنگ مخاطبان
بهتره قبل از اینکه بخواهیم جایی برای سخنرانی بریم قبلش کمی اطلاعات در مورد مخاطب هامون داشته باشیم. مثلا یکی از مواردی که می تونیم از مخاطب هامون اطلاع کسب کنیم همین نوع ظاهر و پوششی که می تونیم داشته باشیم هست.
مثلا، اگر سخنران خانمی با پوشش مانتو باشد، در بعضی از شهرها و فرهنگ ها این نوع پوشش رو قبول نداشته باشند.
یا فرض کنید یک دانشجو در دانشگاه کمبریج با یک شلوارک و یک تی شرکت، سخنرانی را ارائه دهد و عنوان بهترین سخنران را کسب کند.
اما اگه همین دانشجو بخواهد در یکی از دانشگاه های ایران با این نوع ظاهر سخنرانی کند، حراست دانشگاه …)
ولی خارج از شوخی باید دقت کنیم که مخاطبان ما چه نوع سبک فرهنگی دارند و ما در کجا قرار است که سخنرانی کنیم تا بهترین نوع پوشش را برایش انتخاب کنیم.
لباس و ظاهر سخنران با همرنگ جماعت شدن
فرض کنید یک سخنرانی کاملا رسمی در یکی از شرکت های معتبر بین المللی در زمینه شیمی ساختمان داشته باشید، چه نوع لباسی می پوشید؟
شاید بگیم که من همیشه تیپ اسپرت میزنم و از پوشیدن لباس های رسمی و کت و شلوار اصلا خوشم نمیآد و توی کت و شلوار راحت نیستم، اما فکرش رو بکنید در یک چنین سخنرانی با یک تیپ اسپرت، یک شلوار جین سنگ شور شده با یک تی شرت چسبان و کفش اسپرت بخواهیم سخنرانی کنیم.
یا فرض کنید در یکی از کلاس های بچه های راهنمایی می خواهید سخنرانی کنید، در این جور شرایط پوشیدن لباس اسپرت گزینه بدی نیست، می شه گفت خیلی هم خوبه، چون دانش آموزان خیلی راحت تر می تونن با ما ارتباط برقرار کنند.
بنابراین بهتره مناسب با شرایط نوع لباس پوشیدن و پوشش خودمون رو مشخص کنیم.
کفش مناسب برای سخنرانی
شاید باورتون نشه کفش های یک سخنران هم با مخاطبین صحبت می کنه!!!
کفش های یک سخنران در مورد صاحبش به مخاطبین میگه که:
- صاحب من چه آدمیه!
- آیا صاحب من آدم منظم و مرتبی هست!
- آیا صاحب من آدم جدی هست یا نه!
- و …
کفش های رسمی
یکی از بهترین انتخاب هایی هست که با یک لباس رسمی میشه سِت کرد. اما باید دقت داشته باشیم کفشی رو انتخاب کنیم که توش راحت باشیم و پامون رو اذیت نکنه.
کفش های اسپرت
کفش های اسپرت، کتونی زرنگی یا هر چیزی که اسمش رو می تونیم بزاریم قطعا مناسب پوشیدن با کت و شلوار و لباس های رسمی نیست، می تونیم از این نوع کتونی ها بستگی به موقعیتی که می خواهیم درش سخنرانی کنیم به پا کنیم.
کفش های کثیف
واااااااااااای خدای من، کفش کثیف برای یک سخنران!!!!
سال ها پیش با یک شخصی آشنا شدم که سخنران فوق العاده بود و لباس های خیلی تروتمیز و شیکی می پوشید، اما وقتی به کفش هاش نگاه می کردم همیشه کثیف بودند. همین یک موضوع باعث می شد که کل ظاهر اون طرف بره زیر سوال.
بهتره که همیشه یکی از این واکس های جیبی در کیفمون داشته باشیم. خرجش هم بیشتر از ۱۰،۰۰۰ تومان بیشتر نمیشه و برای برق انداختن اون کفش هم بیشتر از سه چهار دقیقه بیشتر زمان لازم نداره.
تصور کنید شخصی ۳،۰۰۰،۰۰۰ تومان قیمت کت و شلوار و پیراهنش باشه، بعد یک کفش کثیف و بد قواره به پا کنه.
به هر حال این موضوع اصلا قابل قبول نیست!!!!
کفش های فانتزی
نمی دونم دقیقا اسم این نوع کفش ها چیه، اما چیزی که در موردش می دونم اینه که، صاحب این نوع کفش ها به افراد میگن که من رو جدی نگیرید. این نوع کفش ها شاید خیلی قشنگ باشند، اما قطعا مناسب یک سخنران در سخنرانی های رسمی نیستند.
کفش های پاشنه بلند
کفش فشن، پاشنه بلند، ده سانتی یا هر چیز دیگه که اسمش رو میزاریم هم اصلا مناسب یک سخنران نیست، همونطور که در قسمت “پوشش و لباس مناسب خانم ها در سخنرانی” بیان شد، این نوع کفش ها به جای اینکه توجه سخنران رو به صحبت هاش جلب کنه، باعث میشه حواس سخنران به ایجاد تعادل خودش جلب شه و از سخرانیش و حرف هایی که میزنه قافل بشه و یا شاید هم باعث بشه که مشکلاتی مثل زمین افتادن یا پیچ خوردگی پا برای سخنران به وجود بیاد و کل سخنرانیش رو خراب کنه.
من و دیگر دوستانی که در این سایت هستند خوشحال می شویم که دیدگاه و یا تجربیاتی خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید تا با هم تبادل نظر داشته باشیم.
اگر به نوشته ها و آموزش های این سایت علاقه مند هستید پیشنهاد می کنم در سایت ثبت نام نمایید تا از انتشار مطالب آن مطلع شوید.
و در آخر اگر سوالی برایتان پیش آمده یا جایی از مقاله نیاز به توضیح بیشتر دارد و یا اگر نظری درباره این نوشته دارید می توانید در پایین همین صفحه در قسمت نظرات، سوال خودتان را مطرح بفرمایید تا در سریع ترین زمانِ ممکن به آن پاسخ داده شود.
دانلود PDF مقاله “لباس و ظاهر مناسب سخنران”
[member] [/member]
[…] لباس سخنران […]
[…] پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: ظاهر مناسب […]