چگونه درخواست افزایش حقوق دهيم ؟
چگونه درخواست افزایش حقوق دهیم ؟ فن بیان من در هنگام درخواست افزایش حقوق باید چگونه باشه؟ افزایش حقوق چه دردسرهایی داره؟ من باید چه ویژگی هایی داشته باشم تا بتونم به رییس یا مدیرم درخواست افزایش حقوق بدهم؟ و سوال ها و مواردی از قبیل که ذهن هر کسی رو موقع درخواست افزایش حقوق به خودش درگیر می کنه.
الان تقريبا ً اواخر سال هست و كسانيكه كارمند و يا كارگر هستند دغدغه بستن قرارداد رو براي سال جديد دارن. دغدغه اين رو دارن كه آيا اصلاً قراردادشون براي سال آينده تمديد ميشه يا نه، يا اينكه چطور براي سال جديد درخواست اضافه حقوق كنن.
تا چند وقت پيش اين موضوع هم براي من يك مسئله بسيار بزرگ و حل نشدني بود. اينكه بخام درخواست اضافه حقوق كنم خيلي سخت بود، اما از طرفي هم برام قابل قبول نبود كه قرارداد رو با همون مبلغ قبلي تمديد كنم و مجبور باشم با حقوقي كه اصلاً راضي نبودم و شرايطي كه كارفرما برام مشخص كرده بود يك سال ديگه كار كنم.
آيا مديرم قبول ميكنه مبلغي رو كه مد نظرم هست به حقوق سال آينده ام اضافه كنه يا نه!
آيا اصلاً من سرِ حقوقم به توافق ميرسم؟ اگه نتونيم توافق كنيم چي ميشه؟
نكنه جوري بشه كه بحث و اختلاف بينمون پيش بياد و اصلاً قرارداد رو هم نتونم ببندم، اگه اينجوري بشه كه باز دوباره روز از نو و روزي از نو. بازم بايد در به در دنبال كار بگردم. تا بخام تو جاي جديد جا بيوفتم هم كلي زمان ميبره. اين يعني كلي داستان و دردسر… واي نه!
گام صفرم : چگونه درخواست افزایش حقوق دهیم ؟
قبل از اينكه بخواهيم درخواست اضافه حقوق بديم اول از خودمون بپرسيم:
- كارِ من دقيقاً چيه؟
- آيا كاري كه انجام ميدم، سرعت و كيفيت قابل قبولي داره؟ و يا حتي با كيفيت عالي انجامش ميدم يا نه؟
- آيا كاري كه من انجام ميدم، شخصِ ديگهاي ميتونه با همين حقوق و يا حتي حقوق كمتر انجامش بده يا نه؟
- آيا من ويژگي منحصر به فردي دارم كه كارفرما مايل باشه براي اينكه من رو نگه داره و به اصطلاح روي من سرمايه گذاري كنه يا نه!
گام اول : چگونه درخواست افزاش حقوق دهیم ؟
اما اگر ويژگيهاي زير رو داريم بهتره كه درخواست افزاش حقوق نكنيم و يك تجديد نظري روي رفتارها و كارهاي خود.ون داشته باشيم:
- من يك فردي هستم كه همش كارهاي روتين و تكراري رو بدون هيچ خلاقيتي و همونجوري كه بهم ديكته شده انجام ميدم.
- شخصي هستم كه هيچ تجربه خاصي ندارم.
- اگر توي شركت باشم يا نباشم هيچ فرقي نميكنه و هر كس ديگهاي ميتونه از پسِ كارِ من و با همون كيفيتي كه من انجامش ميدم بر بياد.
- فقط ميرم سره كار كه وقتم رو بگذرونم.
- شخصي هستم كه هيچ هدفي ندارم.
- من يك فرد كاملاً معمولي هستم و براي به دست آوردن يك مبلغ مشخص كار ميكنم، (كه بيشتر اوقات اين مبلغ پايه حقوق وزارت كاريِ) آخه خودمم تا مدتها هميجوري بودم. فكر ميكردم كه بيشتر از كفِ حقوق وزارت كاري نميتونم جايي حقوق بگيرم و ميگفتم مگه حقوق بيشتر از وزارت كاري هم داريم؟ هر جا هم براي مصاحبه ميرفتم حقوقم رو طبق وزارت كار ثبت ميكردم.
“نيروي انساني يا همون منابع انسانيِ خوب، كار بلد و متعهد جزو سرمايههاي اصلي هر شركت و مجموعه به حساب ميآيند.”
گام دوم : چگونه درخواست افزایش حقوق دهیم ؟
داشتن شناخت کافی از خود و شرکت
اشتباه اكثر كارمندها و يا كارگرها اينه كه، هنوز از خودشون و تواناييهايي خودشون شناخت درستي ندارند. اكثراً فكر ميكنن، اگر من از اين شركت برم شركت ميخوابه، هيچ شخصِ ديگهاي نميتونه از پسِ كارهايي كه من انجام ميدم بر بياد، و خودشون رو خيلي سطح بالا ميگيرن. البته اگر اينجور كه از خودشون تعريف ميكنن باشند، من واقعاً بهشون تبريك ميگم، اما اگر نه … .
گام سوم : فن بیان درخواست افزایش حقوق
در هر حال براي شروع، اگر فكر ميكنيم، كيفيت كاري كه در حال حاضر در هر سِمَت و هر شغلي كه هستيم بسيار عالي هست و روز به روز ميتونيم كارمون رو بهتر و با خلاقيت بيشتري ادامه بديم، پس به احتمال خيلي زياد ميتونيم با راهكارها و نكتههايي كه در ادامه بیان میشه حقوق دريافتي سال آينده خودمون را افزايش بديم:
1- صادق باشيد: بهترين راه ممكن براي درخواست افزايش حقوق اينه كه خيلي صادقانه اين موضوع رو مطرح كنيم.
2- خودمون رو با هيچكس مقايسه نكينم: زمانيكه داريم در اين مورد صحبت ميكنيد به هيچ وجه، به هيچ وجه خودمون رو با شخص هم ردهي خودمون و يا هر كس ديگه اي مقايسه نكنيم و بدتر از اون، براي مقايسه كردن از هيچ شخصي اسم نبريم، چون زمانيكه از شخصِ خاصي اسم ميبريم و مثلاً ميگيم چرا حقوق آقاي رضايي و يا خانم كاتبي از من بيشتره… و يا چرا به فلاني وام تعلق گرفت ولي با درخواست وام من موافقت نشده، كارفرما نسبت به ما جپهه ميگره و با صدها دليل منطقي ميخواد اين قضيه رو اثبات كنه كه اگه حقوق فلاني از شما بيشتر يا اگه به فلاني وام داديم بخاطر اينه كه … ، و ممكنه اين موضوع باعث تنش بين دو طرف بشه و يا به كلي مسير صحبت عوض شه، بنابراين به هيچ وجه خودمون رو با شخصِ ديگهاي مقايسه نكنيم.
به نظرِ من، تنها كسي كه ما مجاز هستيم خومون رو باهاش مقايسه كنيم: “خودِ ديروزمون با خودِ امروزمون، هست.“
3- تمركزمون روي تخصص و مهارتهامون باشه: پيشنهاد ميكنم از تواناييهايي كه داريم و شمارو از ديگران متمايز ميكنه صحبت كنيم و محور صحبتهامون تخصص و كيفيت كاريمون باشه، اما اونقدر هم شورش رو در نياريم كه آدم خودخواه و مغروري به نظر برسيم. بهتره كه از قبل يك ليست تهيه كنيم و تمام اين موارد رو بنويسيم.
4- خلاقيتهامون رو بگوييم: فن بیان ما هنگام درخواست افزایش حقوق و درحين صحبتهاتون اگر پيشنهاد و يا خلاقيتي براي بهتر انجام شدنِ كار داريم ارائه بديم، به احتمال زياد مديرمون خوشش مياد.
5- پله پله حقوقمان را افزايش دهيم: بهترِ افزايش حقوق مان را پله پله و در طي سالها به صورت منطقي افزايش دهيم، مثلا ً يكهو درخواست دو برابر شدن حقوقمان را نكنيم، در اينصورت احتمال اينكه درخواستمون مورد قبول واقع نشه خيلي زيادِ.
6- از مشكلاتمان بگوييم: اگر مديرمان گوشي شنوا دارد و براي مشكلاتِ ما احترام قائل است بصورت خيلي كلي سفره دلمون رو باز كنيم و از مشكلات زندگيمون بگيم و جوري منطقي تفسير كنيم كه دخلمون با خرجمون نميخونه.
7- آماده باشيم: پيشنهاد ميكنم قبل از اينكه بخواهيم سر ميزه مذاكره بنشينيم چندين بار اين موضوع رو تمرين كنيم، سوالات و صحبتهايي كه در حين مذاكره پيش مياد رو پيشبيني كنيم و جوابهاي عالي برايش پيدا كنيم، صداي خودمان را ضبط كنيم، بارها و بارها صدايمان را بشنويم و اصلاحش كنيم.
اگه دوست داشتيد ميتونيد براي دانلود عكس بالا، روي آن كليك كنيد 🙂
اميدوارم در تمامي مراحل زندگيتون موفق و سرشار از انرژي و شادماني باشيد.
ميخام ازتون خواهش كنم اگر تجربه مشابهي در اين رابطه داريد، حالا چه موفق و چه ناموفق، براي من و ديگر دوستان بازديد كننده وب سايت مهارتهاي ارتباطي و فن بيان در قسمت ديدگاهها بنويسيد و يا ميتونيد با استفاده از موارد بالا و مواردي كه خودتون به ذهنتون مياد يك شبيه سازي انجام بديد و ما رو هم از افكارِ زيبا و پر از خلاقيتِ خودتون با خبر كنيد.
دانلود PDF مقاله “چگونه درخواست افزایش حقوق دهيم ؟”
[member] [/member]
سلام امیرجان دوست عزیز و گرامی
از فن جالب وزیبا ویقینا کاری وقوی که درارتباط با نحوه تعیین دستمزد در این سایت به نگارش در اروردین سپاس گذارم خیلی عالی بود ممنون
سلام و درود خدمت شما دوست بزرگورام
تشكر ميكنم از لطفي كه به بنده داريد.
همينطور خوشحال ميشم اگر تجربيات مشابهي داريد در اين رابطه بنويسيد تا بنده و ديگران دوستان هم از آن استفاده كنيم. 🙂
با سلام و ضمن تشکر از مطلب زیبایی که گذاشتین
راستش بنظرمن به نکته ی مهمی اشاره کردین, ابتدا باید یه شخص ببینه چه نکته ای و چه برتری ای در شخص وجود داره که اون رو متمایز میکنه و مدیر حاضر هست برای اینکه اون شخص رو نگه داره هزینه کنه,و این مهم به دست نمیاد مگر با تلاش و کوشش و انگیزه داشتن و هدفمند بودن انسان, ولی یه مسئله ای که باید بهش اجاره کرد اینه که انسان تلاش کنه که خودش صاحب کسب و کار خودش باشه ,تا اینکه بخاد از شخصی دیگه درخواست اضافه حقوق بکنه,
نکته دیگه ای که باید اشاره کنم اینه که درآمد زیر 3 میلیون , زیر خط فقر هست بقول یکی از استادامون درآمد اگه زیر 10میلیون باشه, نمیشه بهش گفت درآمد,اونوقت اگه یه نفر طبق اداره ی کار حقوق بگیره برفرضم 300 ت اضاف حقوق بگیره بازم فایده نداره. واسه همین اگه خودمون سعی نکنیم کسب و کار برای خودمون ایجاد کنیم اگر درخواست اضافه حقوقمون هم پذیرفته بشه بازهم فایده چندانی نداره
ساناز خانم عزيز، صددرصد با نظرتون موافقم. تا زمانيكه كسب و كار براي خوده آدم نباشه هر چقدر هم اونجا كار كنه، زحمت بكشه و هرچقدر هم حقوقش بالا بره بازم هيج فايده و نفعي در آينده نخواهد داشت. تمام نفع اون به سود صاحب كار است. اما از حق هم نگذريم صاحب كسب و كار بودن هم خيلي دردسر داره. اما در هر حال من بيشتر ميپسندم و دردسرش رو به جون ميخرم. از طرفي هم بايد افرادي رو ديد كه عاشق كارشون هستن و كارمندي رو دوست دارند.
من واسه همه شغل ها احترام قائلم چه کارمند و چه هر شغل دیگه ای ولی بنظرم کسانیکه کارمند هستند ریسک پذیر نیستند و دنبال امنیت شغلی هستند و دلخوشیشون همون حقوق و أب باریکه هست و بیمه ولی اگه میدونستن که دارن اهرم یه عده ی دیگه میشن تا اونها به درآمد عالی برسن شتید هیچوقت دنبال کارمندی نمیرفتند,درهر صورت بنظرم اگه اطلاعات و آگاهی اقتصادی بالا بره خیلی بهتره…بازم ممنون از مطالب مفیدتون
تشکر میکنم از نظرتون. با شما بزرگوار موافقم.
با سلام خدمت استاد گرانقدر جناب امیر مصطفی گرامی
به مطالب بسیار خوب و جامعی اشاره نمودید کاملا صحیح است اگر کسب وکار برای خودمان باشه خیلی بهتره اما بهر حال همه نمی توانند کارافرین باشند و در جامعه به همه شغلها نیاز هست و برخی ها هم به کارمندی علاقه دارند و در این زمینه به نظر من ما باید مهارتی را کسب کنیم که ما رو نسبت به دیگران متمایز کنه و در هر صورت نترسیم و بریم پیشنهاد اضلفه حقوق بدیم و دلیلش رو هم بیان کنیم یا پیشنهاد بدیم از این به بعد من این وظایف رو با این کیفیت انجام میدم و از شما درخواست این مبلغ اضافه حقوق می کنم مطمئن باشید اگر مدیر شما بدونه که کار شما در روند پیشرفت شرکت موثر هست چرا که نه، این پیشنهاد را قبول خواهد کرد خیلی از ما بدلیل اینکه برخی از خواسته های خود را بیان نمیکنیم فرصتهای زیادی را از دست می دهیم اما کافیه یه موضوع رو چند بار امتحان کنیم جواب هم نداد اشکالی نداره یا همون موضوع رو مجدد تکرار کرده یا موضوع جدیدی را امتحان میکنیم من مطمئن هستم اگر فردی مهارتی داشته باشه و بخوبی پیگیری کنه مدیر ان بخش، درخواست اضافه حقوقش رو قبول میکنه فقط باید برای خودش و کارش ارزش و احترام قایل باشه خودش رو لایق اضافه حقوق و درامد بیشتر بدونه و وقتی این خواسته در فرد درونی بشه براحتی در بیرون ظاهر میشه و حقوق این فرد نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
با تشکر از استاد گرامی برای این مطالب ارزشمند و مفیدشان
سپاسگزام استاد بشیری عزیز
من همیشه او مطالب ارزشمندتون توی زندگی روزمره ام استفاده می کنم.
به دیگر دوستان هم پیشنهاد میکنم سری به سایت جناب استاد بشیری بزنند.
http://www.milyarderha.com
سلام و عرض ادب
این مقاله بسیار جالب و به موقع (با توجه به روزهای پایانی سال) بود. از راهنمایی ها و مطالب مفیدتان استفاده بردم . حتما به کار میبرم.
تشکر بیکران زیبا
سرکار خانم زیبا گرامی
ممنونم از لطفی که به بنده دارید.
امیدوارم در تمام مراحل زندگی موفق باشید
سلام بر استاد گرامی و دوست عزیز
مقاله تان بسیار خوب و کاربردی بود و انگشت روی موضوع مهم و جالبی گذاشته اید جای نقد نداشت و منتظر ادامه مقالات شما در این زمینه هستم
سلام و درود خدمت جناب آقای بهمن دهقانی بزرگوار
ممنون از لطف شما.
ما با شما دلگرم خواهیم بود و مقالات و آموزشهای دیگری را با حمایت شما رقم خواهیم زد. 🙂
سلام استاد مصطفی عزیز
مطالب بسیار کاربردی رو مطرح کردید
سعی می کنم تمام نکاتی رو که گفتین بکار ببندم. امیدوارم نتایج خوبی رو بگیرم.
ممنونم از شما
سلام و درود خدمت شما
اميدوارم كه در تمام مراحل زندگيتون نتايج فوق العاده اي بگيريد
بسیار مشخص و دقیق موارد ذکر شد ممنون از مقاله عالی و قابل استفاده و مطالب مفیدتون.
درود بر شما سركارخانم رضوي
و ممنون از انرژي مثبت شما 🙂
استاد عزیز ممنون از مطالب مفیدتون.
بیشتر افراد مشکلشون همینه که نمی تونند درخواستشون را واضح بیان کنند و به همین دلیل, نمی تونند قابلیت هاشون را به مدیرشون بفهموند.
درورد بر شما جناب آقاي قراخانلو بزرگوار
شما كاملا درست ميفرماييد، وضوح صحبت و بيان كلمات مناسب و طرز ادا و بيان آن موضوعي است كه در ارتباطات بسيار مهم است
بسیار عالی. چراکه به مسئلهای اشاره کردید که دغدغهی بسیاری از افراده و خیلی میتونه راهگشا باشه.
سلام و درود خدمت جناب آقاي محمدي گرانقدر
مرسي از حضورتون و انرژي فوق العاده اي كه انعكاس ميدهيد
افزایش حقوق یکی از دغدغه های بزرگ نه یک فرد بلکه اقشار جامعه است و هر فردی که به نوعی زیر مجموعه سازمان و اداره و یا حتی کارگاهی کوچ است تمایل دارد که راهی بیاموزد که به واسطه آن حقوق بیشتری از رییس خود طلب کند و چقدر خوبه که افرادی چون شما استاد بزرگوار این نیازها را تشخیص می دهند و برای رفع آن تلاش می کنند
ممنون از تلاش شما استاد امیر مصطفی
سپاسگزارم از شما جناب آقاي حسين مرادي بزرگوار 🙂
سپاسگزارم جناب آقای مرادی، شما لطف دارید
مقاله بسیار مفیدی بود. اتفاقا من اخیرا میخوام درخواست افزایش حقوق بدم و این مقاله به من کمک زیادی کرد.
http://www.madaremoshtari.com
درود بر شما جناب آقاي عادلي بزرگوار
همواره شاد و پرانرژي باشيد
خیلی خوشحالم که این مقاله براتون مفید بود. امیدوارم بتونید نتایج عالی بگیرید. و ممنون میشم تجربیات خودتون رو در این باره با ما هم در میان بگذارید
ممنون بخاطر مقاله خوب و كاربردى شما.
به شما تبريك ميگم كه انقدر ساده و روان مهارت هاى ارتباطى و فن بيان رو به افراد آموزش ميديد.
سپاسگزارم دوست خوبم آقاي محمدرضا
ممنون از موارد بسیار کاربردی که مطرح کردید . مقالتون رو به همکاران مجموعه خودم نیز معرفی کردم تا با مطالعه کامل آن به نتایج خوبی دست پیدا کنند
درود بر شما و سپاسگزارم دوست عزیز
سپاسگزارم به خاطر مقاله جالب و عکسنوشته زیبای شما
درود بر شما پوریا خان
ممنون از حضور شما و انرژی مثبت فراوانتون
کاش زود تر می دونستم
ولی اشکال نداره برای دفعه بعد از همین روند استفاده می کنم
سلام
از نكات ذكر شده در مقاله لذت بردم.
موشكافانه و دقيق بود.
مرسي
سپاسگزارم جناب آقای روشنگر گرانقدر
امان از رئیس نامرد!
هر ترفند موثری رو امتحان کردم نگرفت 🙁
سلام و درود خدمت شما
درسته که نتیجه ای نگرفتید اما به جاش یک تجربه خوب به دست آوردید. 🙂
بسیار مفید بود، متشکرم
دست روی دغدغه بسیار مهمی گذاشتید
ازمطالبتون استفاده کردم
ممنون از مطالب عالی و کاربردی شما استاد عزیز
ممنون
مطلب بسیار خوب و مفیدی بود
کمتر مطلبی در زمینه درخواست افزایش حقوق دیده بودم
موفق باشید
سلام و وقت بخیر
سپاسگزارم از شما.
امیدوارم مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشه.
خوب بود ممنون
درود بر شما دوست بزرگوارم Mahshid
ممنونم از شما.
آدینه بخیر و شادی
با سلام استاد عزیز وقت بخیر ، از مقاله مثبت و نوشتار روانتون لذت بردیم .درود برشما، مسعود
سلام و درود خدمت جناب آقای مسعود بزرگوار
مشتکرم از شما.
شاد و موفق باشید 🙂
[…] پیشنهاد می کنم نگاهی به این مقاله بیاندازید: چگونه درخواست افزایش حقوق دهیم […]
بسیار کاربردی و مفید.
به شما تبریک میگم که انقدر ساده و روان مهارت هاى ارتباطى و فن بیان رو به افراد آموزش میدید.
تشکر محبت دارید ??
سلام , وقتی از پله ها صحبت کردید منظور چند درصد افزایش حقوق بود و در چه فاصله زمانی از هم
سلام بر شما جواد عزیز
به نظر من 30 تا 40 درصد عدد معقولی است برای شش ماه.
بعد از این مدت اگر واقعا ارزش افزودهای که برای مجموعه دارید همین درصد را پیشنهاد کنید.
موفق باشید
سپاسگزارم 🙂