نه شنیدن
نه شنیدن خوب است یا بد؟ بعد از نه شنیدن چه رفتاری باید داشته باشیم؟
خیلی از ما آدمها فکر میکنیم برای متمایز بودن با دیگران که دچار روزمرگی و عادی بودن شدهاند باید یک مشخصه خاص، یک وسیله یا شیء خاصی رو داشته باشیم و یا شخص معروفی باشیم، اما در حقیقت ما با خصیصهها و رفتارهای بسیار کوچک در ارتباطاتمان با دیگران میتونیم جزو افراد خاص بشیم و وجه تمایز بسیاری رو از دیگر آدمهایی که درگیر روزمرگی هستند کسب کنیم.
یکی از این رفتارهای کوچک که نتیجه فوقالعادهای به همراه داره اینه که بعد از نه شنیدن ، از طرف مقابل تشکر و قدردانی کنیم.
این موضوع رو بیشتر توضیح میدم:
ما آدمها اصلاً دوست نداریم توی درخواستهایی که از دیگران داریم نه بشنویم، حتی اگر اون درخواستِ ما غیرمنطقی باشه.
نه شنیدن هنگام درخواست پول:
مثلاً اگر بخایم از دوستی پول بگیریم و اون به هر دلیلی به ما نه بگه ما حتماً ناراحت میشیم، امـــا واقعاً دوستِ ما هیچ وظیفهای ندارِ که بخاد اون مبلغ رو به ما قرض بده و اگر هم این کارو بکنه در حقیقت به ما لطف کرده.
نه شنیدن برای زمانیکه درخواست غیرِمنطقی داریم:
زمانی هم که ما درخواست غیرمنطقی داریم، بازهم اگر نه بشنویم ناراحت میشیم، مثلاً زمانی که توی صفی ایستادیم و عجله داریم و از متصدی که پشت باجه نشسته مخاییم کار مارو زودتر از بقیه که جلوی ما هستن انجام بده، وقتی قبول نمیکنه ما بازهم ناراحت میشیم.
یا مثلاً توی جاده خلافی انجام میدیم و افسر محترم راهنمایی و رانندگی برحسب وظیفه و قانون میخاد مارو جریمه کنه و از ایشون درخواست میکنیم که برای ما جریمه ننویسِ و گذشت کنه، اما با درخواست غیرمنطقی که داریم و جواب نه میشنویم و مطابق قانون با هامون برخورد میشِ بازهم ناراحت میشیم.
البته میزان و شدت ناراحتی همه ما به یک مقدار و اندازه نیست، بسته به شرایط و روحیات افراد متفاوتِ، اما بههرحال همگی ما به مقدار کم یا زیاد از نه شنیدن ناراحت میشیم.
بنابراین پیشنهاد میکنم این عادت و رفتار ناخوشایند نه شنیدن و ناراحت شدن رو در خودمون از بین ببریم.
راه حل نه شنیدن و ناراحت نشدن
فقط کافیِ زمانی که نه میشنویم تشکـــر کنیم.
حتماً براتون عجیبِ که ما درخواستی داشته باشیم، نه بشنویم و بعد بابت اون نه یی که شنیدیم تشکـــر هم کنیم.
تقریبا ً میشه گفت ماکسی رو نمیبینیم که این ویژگی رو داشته باشه و اگر ما بتونیم در هنگام مواجهه با کلمه نه، تشکـــر کنیم و این خصیصه رو تو خودمون نهادینه کنیم و همینطور اینرو به یک عادت تبدیلش کنیم، ما بهعنوان یک فرد قدردان و خاص شناخته میشیم.
یک تمرین ساده و بسیار واضح
اول صبح ساعت ۷ و ۸ یک چکپول ۱۰۰،۰۰۰ تومنی رو بگیرید توی دستتون و برید توی چندین مغازه و از اون مغازهدار درخواست کنید که این پول رو براتون خرد کنه، غالباً برای این درخواست جواب نه رو میشنوید، وقتی جواب نه رو شنیدید تشکر کنید و خداحافظی کنید.
رفتارهای عادی و معمولی که هنگام این درخواست پیش میآید به این صورتِ:
∗ وارد مغازه میشیم و به گرمی سلام میکنیم و با انرژی میگیم: “میشه خواهش کنم این پول رو برای من خرد کنید؟”
– و در جواب میشنویم که: ” آقا اوله صبح پول خرد کجا بود.”
∗ و ماهم خیلی بی انرژی و بی حال میگیم: “ممنون آقا خداحافظ شما”.
دیدید که توی حالت معمول تشکرِِ ما خیلی بی انرژی و بی احترام بود.
فن بیان ما در اینجور موارد باید چجوری باشه؟
بهتره تشکرمون با احترام و خیلی پر انرژی باشه، البته ارتباط چشمی و لبخند رو هم فراموش نکیند،
مثلا ً بگیم: “خیلی متشکرم، آقای/خانم … روزِ خوبی داشته باشی”.
در حالت کلی اگر ما خودمون رو به جای طرف مقابلمون که ازش درخواستی داشتیم بذاریم، مطمئنا ً اون شخص هم شرایط خاصی داره که درخواست مارو نپذیرفته، وگرنه کمتر کسی هست که دوست داره بگه نه. در واقع همونطور که نه شنیدن برای ما سخته، نه گفتن هم برای طرف مقابل ما سخته.
این یک گام بسیار کوچک اما با یک نتیجه فوق العاده است که مارو با دیگران متمایز میکنه و فقط با همین رفتار کوچیک توی جامعه و بین دوستان و آشنایان مارو بعنوان یک فرد قدردان و دارای عزت نفس بالا میشناسن.
بیایید با رفتارهای کوچیک، خودمون رو از دیگران متمایز کنیم، و به راحتی جایی خاص در دل اطرافیانمون پیدا کنیم 🙂
خوشحال میشم نظرات و تجربیات ارزشمند خودتون رو در پایین همین صفحه، با من و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید
دانلود PDF مقاله “نه شنیدن”
[member] [/member]
باسلام و تشکر از اینکه فرهنگ سازی که مهمترین عملکردی هست که یک انسان آگاه میتونه داشته باشه رو سرلوحه خودتون قرار دادین…بنظر من خیلی نکته خوبی هست نه گفتن و نه شنیدن جزو سخت ترین کارایی هست که آدم میتونه انجام بده و یا باهاش روبرو بشه…ولی خیلی خوبه که ما خودمون رو در همه حالاتی که نه میشنویم جای طرف مقابل بگذاریم این نکته خیلی مهمی هست چون هم طرف و درک میکنیم و از همه مهمتر ناراحت هم نمیشیم…و درنتیجه انرژی منفی ای متصاعد نمیکنیم…ولی نکته ای که بنظرم مهمه اینه که اینکار رو صرفا جهت آرامش خودمون انجام بدیم و برامون مهم نباشه که بقیه از این کار ما خوششون میاد یا ما محبوب میشیم یا نه….بنظرم وظیفه هر انسانی اینه که انسانیت داشته باشه و کار درست رو درست انجام بده حالا بقیه هرجور میخان فکر کنن…بازم ممنون از تلاشتون.
سلام سرکارخانم ساناز گرامی
وقتتون بخیر
ممنون از اینکه دیدگاه خودتون رو با ما در میون گذاشتید. بله، همینطوره در وحله اول خودمون و آرامش خودمون مهمتره. 🙂
سلام و عرض ادب و تشکر
یکی از دغدغه های همیشگی افراد “نه” گفتن و “نه” شنیدن می باشد و چه بسا تحمل “نه” شنیدن سخت تر است. مقاله ای که ارایه شد بسیار مفید و آموزنده است و ایمان دارم استفاده از مطالب مفیدی که شما در وب سایت ارایه می دهید در تغییر افکار، رفتار و رسیدن به اهداف کمک مؤثری میکند. البته فعالیت های موفقیت آمیز شما بهترین سرلوحه برای متمایز بودن است. با سپاس فراوان زیبا
تشکر میکنم از شما سرکار خانم زیبا گرانقدر
ممنونم از انرژی که میدید
امیدوارم شما و دیگران دوستان هم هر روز به موفقیت های جدیدی دست پیدا کنید.
باسلام وتشکراز مقاله بسیار مفید که در جهت ارتقای فرهنگ عمومی بسیار موثر می باشد.
به شخصه تجربه این مورد را قبلا داشته ام و در مراودات بعدی با همین اشخاص بسیار موثر بوده است.
باآرزوی موفقیت و پیروزی و مقالات بیشتر از شما
جناب آقای نادر ارجمند
سلام و تشکر از شما و با آرزوی موفقیت همهء شما بزرگواران 🙂
سلام.این مقاله واقعا عالی بود. من چند ساعته کانال تلگرام و اینستای شمارو فالو کردم و دارم مطالب رو میخونم. من واقعا مشکل دارم از حرف زدن میترسم و این مساله اعتماد به نفسمو خیلی کم کرده. ممنون میشم یه مطلب راجب نه گفتن بزارید و منو راهنمایی کنید مثلا همین چند وقت پیش به یه فستفود رفتم و ساندویچ سفارش دادم اما سفارشمو اشتباهی اوردن و من جرات نکردم چیزی بگم اگه میشه راهنماییم کنید.ممنون از زحمات شما.
سرکار خانم بهبودینیا ارجمند
سلام و درود خدمت شما
ممنون از لطفی که نسبت به بنده دارید.
حتما در آینده این مقاله را خواهم نوشت و از طریق ایمیل و دیگر شبکههای اجتماعی به اطلاع شما و دیگر دوستان خواهم رساند.
در مورد مسئلهای که فرمودید، لطفاً برای شروع، تمرینی که در آخر همین مقاله بهش اشاره شد را در چند روز انجام بدید. یکی از نتایج این تمرینِ به ظاهر ساده، این هست که بتونید راحتر با افراد ارتباط بگیرد. پس خواهش میکنم برای رفع مسئلهء خود این تمرین را انجام دهید. منتظر خواندن دیدگاه شما برای نتایج فوق العادهای که کسب میکنید هستیم. 🙂
با سلام
نکات جالبی را بیان کردید توی این مقاله که مطمئنا با انجام آنها هر فردی می تواند نتایج خوبی را بگیره.
سایت شما واقعا حاوی مطالب خیلی خوبی است
موفق باشید.
با سلام
ممنون از مطالب خوبتان.
در صورت امکان کارگاهی در این مورد بگذارید و اطلاع رسانی کنید؟
ممنون
به به چه عالی , کاشکی بتونیم این کار رو انجام بدیم هم برای خودمون خوبه هم به دیگران حس خوب می دیم . ممنون از این مطلب جذاب و خوندنی
استاد مصطفی ممنونم بابت مطلب خوبتان
لطفا درباره اثرات مفید حسن جویی هم مقاله بنویسید
با سلام
من به شخصه از ارائهی واکنش مثبت و توام با لبخند به نه گفتن و یا هر رفتار بد دیگهای که از طرف دیگران سر میزنه نتایج جالب و فوقالعادهای گرفتم.
تمرین جالبی را مطرح کردید
ممنونم
میرم که «نه» بشنوم
خود منم بارها به همین قضیه فکر کرده بودم….اما واقعا برام سخته که نه بشنوم و تشکر کنم…اونم پر انرژی ….گرچه با حرف شما موافقم…
سلام وخسته نباشید خدمت شماسروران گرامی وباتشکرازلطفتون که وقت میگذارین ومطالب خوب رو منتشرمیکنین..امیدوارم پاداشتون رو از خداوند متعال دریافت کنین…مطلبتون مفید بود..لطفا به کار خوبتون ادامه بدین،،همه ما نیازمند اگاه شدن و دونستن این مطالب هستیم..فقط هرچه پربارتر،بهتر..مؤید وپیروز باشید..یاحق
سلام سرکارخانم یاریاری ارجمند
وااااااااااااای که چه کامنت پر انرژی
خیلی ممنون از شما که به بنده لطف دارید و خیلی خوشحالم دوستانی دارم که برای پیشرفت خودشون وقت میزارند تا با تغییر خودشون دنیا رو تغییر بدند. 🙂
فوق العاده بود استاد
مثل همیشه آموختم
بابت مقاله ارزشمندتون بسیار سپاسگزارم و امیدوارم همه با رعایت نکات ریز ولی تاثیرگذار ارتباطات شون رو هرروز بهتر از دیروز کنن.
منتظر مقالات خوب و کاربردی تون هستم
ممنون از مقاله مفید و کاربردیتون. نه شنیدن هم به اندازه نه گفتن قدرت می خواهد که متأسفانه در فرهنگ ما بسیار کم رنگه. ولی من دارم سعی میکنم در مورد فرزندم اون و عملی کنم و از کودکی بهش آموزش لازم در این زمینه رو بدم.
سلام جناب آقای امیر مصطفی
مقالات شما بسیار مفید و ارزشمند هستند با وجودیکه مانند این مطلالب را گاهی مختصر در کانالهای تلگرامی و سایر برنامه های دنیای مجازی می بینیم و مطالعه میکنیم . کلام شما بسیار دلگرم کننده تر و مثبت تر می باشد. نمی توانم بگویم من از خواندن مقالات شما لذت بردم این احساس اولیه همه کسانی هست که به اینگونه مطالب علاقه مند هستند و لی به صراحت می گویم تاثیر بسیار زیادی بر رفتار من گذاشت زیرا من یک مدیر بداخلاق و در بعضی مواقع عصبانی هستم و همیشه از این بابت ناراحت بودم . خیلی متشکرم از اینکه به راحتی دانش کاربردی خودتان را در اختیار دیگران می گذارید . بهرحال برای من نسخه ی بسیار بسیار کارآ و مفیدی بود .
سلام و درود سرکارخانم فراهانی ارجمند
ممنون از لطف بیکرانی که به بنده دارید.
امیدوارم در تمام مراحل زندگیتون شاد و سلامت و موثر باشید 🙂
با سلام
ممنون از مطالب خوبتون
[…] برای اینکه فن بیان خوبی داشته باشیم و بتونیم با دیگران ارتباط موثر تری برقرار کنیم باید پشتکار داشته باشیم و روزانه کارها […]
مرسی استاد گلم
ممنووووووونم از شما ?
[…] حتما این مقاله را مطالعه کنید: نه شنیدن […]