0

ارتباط چشمی موثر

ارتباط چشمی موثر

چشم های ما واضح تر از صحبت هامون با دیگران ارتباط برقرار می کنه و با افراد حرف میزنند. ارتباط چشمی موثر است که بتونه حقیقت و صداقتِ درونِ ما رو به دیگران نشون بده. البته قرار نیست که چشم های ما نقش بازی کنند. باید دقیقاً همون چیزی که از وجود ما ساطع می شه رو از خودش بروز بده.

چشم های ما به صحبت های ما اعتبار و احساس می بخشند. اینکه آیا شنونده حرف های ما را باور می کنه یا نه بخش زیادیش به چشم های ما بستگی داره.

دقت کردید وقتی داریم با کسی صحبت می کنیم و اون طرف بهمون نگاه نمی کنه چه احساس بدی پیدا می کنیم؟ مخصوصا ً زمانی که طرفِ مقابل اصلاً حواسش به ما نباشه و همش این ور و انورو نگاه کنه. واقعاً حس بدیه.

بنابراین اگر میخواهید بدونید که چجوری میشه ارتباط چشمی موثر ی برقرار کرد، خوب چشم هاتون رو باز کنید به فاکتورهایی که در ادامه این مقاله عنوان میشه توجه کنید.


ارتباط چشمی موثر : ارتباط چشمی پیوسته برقرار کنیم

 زمانی که در گفتگوهای دو نفره یا چند نفره در حال صحبت هستیم، خیلی خوبِ که به همه افرادِ اون جمع نگاه های پیوسته ای داشته باشیم. البته منظورم این نیست که به طرف خیره بشیم و بهش زل بزنیم، اینکه بخواهیم پلک بزنیم و یا گهگاهی به اطراف نگاه کنیم یک امرِ طبیعی هست.

دوستی داشتم که وقتی می خواست صحبت کنه و یا اینکه وقتی من باهاش صحبت می کردم همه جا رو نگاه می کرد، علا به من. ازش پرسیدم چرا اصلاً به من نگاه نمی کنی. بهم گفت اینجوری عادت کردم. 😐

ارتباط چشمی موثر

این عادت اصلاً عادت خوبی نیست. این عادت واقعاً مخربِ، هم شخصیت طرفِ مقابل رو تخریب می کنه (چون با این کار، شخصی که مقابل ما هست و در حال صحبت کردنِ فکر میکنه ما اصلاً توجهی به حرف هاش نداریم و کلاً هیچ اهمیتی به این شخص نمیدیم) و هم شخصیت خودِ آدم رو خراب می کنه و باعث می شه که اعتبار و محبوبیتـش بین افراد پایین بیاد.


 ارتباط چشمی موثر : ارتباط چشمی ما چقدر طول بکشه؟

شاید این پرسش برای شما هم پیش اومده باشه که “ارتباط چشمی ما چقدر طول بکشه؟”

قطعاً مدت زمان ارتباط چشمی ما می تونه بستگی داشته باشه به:

  • شخص یا اشخاص مقابل ما
  • موقعیت و جایی که در اون قرار داریم

ارتباط چشمی موثر

مدت زمان ارتباط چشمی ما با هر شخصی، بستگی به صمیمیت ما با اون طرف داره، هر چقدر صمیمت ما با اون شخص بیشتر باشه مدت زمان نگاه کردن بهش هم می تونه بیشتر باشه، یا حتی می تونیم برای شوخی به چشماش ذل بزنیم یا خیره نگاه کنیم، امـــــا اگر با شخص مقابلمون زیاد دوست و صمیمی نیستم بهترِ که مدت زمان خیلی زیادی رو بهش نگاه نکنیم و به عبارتی بهش ذل نزنیم.


ارتباط چشمی موثر : دقیقاً کجا رو نگاه کنیم

در یک ارتباط چشمی موثر دقیقاً باید به کجا نگاه کنیم؟

ما برای اینکه ارتباط چشمی موثر داشته باشیم، دقیقا باید به چشم ها (یا اطراف چشم و صورت) طرفِ مقابلمون نگاه کنیم.

ارتباط چشمی موثر

اگر ما حواسمون به اطراف باشه به احتمال خیلی زیاد اون فرد ناراحت میشه، چون احساس می کنه که ما اصلاً توجهی بهش نداریم.

ما در یک لحظه فقط می تونیم به یکی از چشمان طرفِ مقابلمون نگاه کنیم، بنابراین پیشنهاد می کنم هر چند دقیقه یک بار نگاهتون رو از یک چشم به چشم دیگرش معطوف کنید، اینجوری مخاطب ما احساس بهتری پیدا می کنه.

جنس نگاه های ما هم در زمانی که به شخصی نگاه می کنیم فرق دارند. در  ادامه انواع جنس نگاه رو با هم بررسی می کنیم.


ارتباط چشمی موثر : جنس نگاه ما

نگاه ما می تونه جنس ها متفاوتی داشته، منظور از جنس نگاه، حسی هست که افراد از ما میگیرند.

ارتباط چشمی موثر

نگاه صادقانه

بهترین نوع نگاه در روابط حرفه ای و یا در روابط با دوستان نگاه صادقانه است که چهره واقعی و درون انسان رو نشون میده، هر چقدر باطن زیباتری داشته باشیم این نوع نگاه به زیبایی بیانش می کنه.

9


نگاه خصمانه

اصلاً این جنس نگاه رو دوست ندارم. 🙁

 این جنس نگاه، از روی عصبانیت و یا دشمنی هست. انگار که طرف از ما طلب داره، یا اصطلاحی که بیان می کنند اینه که انگار ارث باباش رو خوردیم. 😐

ارتباط چشمی موثر

به هر حال این نوع نگاه هم جزو نگاه های انرژی منفی هست.


نگاه عاشقانه

همونطور که از اسم این جنس نگاه پیداست، نگاهی عاشقانه است. این عشق می تونه، عشقِ به فرزند، عشق به پدر و مادر، عشق به همسر و یا هر چیز دیگه باشه.

ارتباط چشمی موثر

وقتی نگاهی عاشقانه داریم، عشق تو چشمامون موج میزنه.

خب دیگه بیشتر از این رمانتیکش نکنیم 😉


نگاه نفرت گونه

انگار با این نگاه میخایم طرف میخاد مارو غورت بده، این جنس نگاه هم چیزی مثل نگاه خصمانه است و یا شاید هم نقطه مقابل نگاه عاشقانه باشه. اما هر چی که هست این نگاه حاوی انرژی و بارِ منفی هست.

ارتباط چشمی موثر


نگاه تهدید آمیز

اوه اوه اوه، خدانکنه کسی بهمون تهدید آمیز نگاه کنه.

یادتونه بچه که بودیم و زیاد شیطونی می کردیم، پدر یا مادر یک نگاهِ چپ بهمون مینداختن؟

این دقیقاً یک نمونه بارز از نگاه تهدید آمیز هست.

البته بعضی از بچه های الان ماشا… انقدر نترس شدندکه دیگه هیچ جنس نگاهی براشون اثر نداره.

یا اگه مثالی دیگه ای بخام درباره نگاه تهدید آمیز بزنم، مثل نگاه رئیس ها با کارمندها یا کارگراشون. متأسفانه بعضی از رئیس ها با نگاه تهدید آمیزی که انجام میدند واقعاً اعتماد به نفس پرسنل خودشون رو پایین میارند.

درسته این فقط یک نگاهِ ساده است، اما همین یک نگاه ساده می تونه خیلی تأثیرات بزرگی رو هم روی افراد و هم روی عملکردشون داشته باشه.

ارتباط چشمی موثرچند ماه پیش با خانواده رفته بودیم به هتل، اونجا یکی از کارکنانی که داشت به مسافرها سرویس میداید لیوانی از دستش افتاد زمین و شکست، در همون لحظه رئیس هتل هم اونجا بود، یک گوشه چشم برای اون فرد اومد که حواسش رو بیشتر جمع کنه و از این حرفا، شاید اون لحظه صاحب اون هتل پیش خودش فکر کرده که عجب جذبه ای دارم من، اما همین یک نگاه کوچیک باعث شد اون کارگر اعتماد به نفسش به شدت بیاد پایین و کارهای دیگه رو با دقت کمتر و ترس و لرز بیشتری انجام بده.


ارتباط چشمی موثر : اشتباهات رایج اما مرگبار در ارتباط چشمی

اشتباهات رایجی که در هنگام ارتباط چشمی به وجود میاد در عین اینکه خیلی ساده و رایج هستند، می تونند تأثیرات و نتایج خیلی بدی رو در مخاطب ایجاد کنند. فرقی نمی کنه که ما در حال سخنرانی هستیم و یا یک گفتگو دو نفره رو انجام میدیم. به هر حال این اشتباهات موجب میشند که ما ارتباط چشمی موثر ی نداشته باشیم.

برای داشتن یک ارتباط چشمی موثر بایدها و نباید هایی وجود داره که باید رعایت شند.

در ادامه به بررسی هر یک از این اشتباهات رایج می پردازیم.


اشتباهات ارتباط چشمی موثر : دزدیدن نگاه

در روابط بین افراد دلیل دزدیدن نگاه می تونه حیاء و خجالت باشه، اگر دلیل این باشه کاملاً از روی رفتارهای ما مشخص میشه. نمیشه گفت که وقتی نگاهمون رو از روی حیاء و خجالت از کسی میدزدیم اون شخص ناراحت میشه، چون خودِ طرف مقابل هم دلیل دزدیدن نگاه رو متوجه میشه. اما اگر دلیل دزدیدن نگاه چیزی مثل، قهر، خودخواهی و خودبزرگ بینی باشه به احتمال خیلی زیاد فرد مقابل رو ناراحت میکنه.ارتباط چشمی موثر

البته در سخنرانی هم ممکن دزدیدن نگاه از سمت سخنران به وجود بیاد که دلیل عمده اش میتونه بخاطر حیاء و خجالت از جنس مخالف باشه.

اما شخصی که بعنوان مخاطب و شنونده صحبت های سخنران در جمع حضور داره، در بیشتر موارد انتظار داره که از طرف سخنران بهش توجه بشه و با سخنران ارتباط چشمی داشته باشه.


اشتباهات ارتباط چشمی موثر : خیره شدن

خیره شدن به افراد کار بسیار بسیار زشت و زننده ای هست. مخصوصاً اگر این افراد غریبه باشند یا خیلی باهاشون صمیمی نباشیم.

زمانی که به کسی خیره میشیم ممکنه اون طرف موذب بشه یا شاید هم باعث ناراحتی و خشمش بشه.

تا حالا شده توی اتوبوس باشید و متوجه بشید که یکی بهتون خیره شده؟ چه احساسی داشتید؟

شاید اون لحظه دوست داشتید برید یقه طرف رو بگیرید و یک کتک مفصل بهش بزنید.

این دقیقاً اتفاقی بود که چند سال پیش در اتوبوسی که درونش بودم افتاد.

ارتباط چشمی موثردلیل خیره نگاه کردن طرف رو نمیدونم (شاید چشم هاش انحراف داشت، شاید داشته برای خودش فکر میکرده یا شاید …) به هر حال اون طرفی که بهش نگاه میکرد خیلی از دست این آقا ناراحت شده بود و یک دعوای حسابی توی اتوبوس به وجود اومد. اون طرفی که خیره نگاه میکرد به طرف دعواش میگفت، میخای چشمام رو از کاسه در بیارم؟

شاید کار این طرف واقعاً از روی قصد و قرضی نبوده، اما هیچکس دوست نداره که بهش خیره نگاه بشه.

در سخنرانی هم اگر سخنران به شخصی خیره بشه شاید دعوایی به وجود نیاد اما به احتمال زیاد باعث ناراحت شدن و موذب شدنِ مخاطب میشه.

بنابراین پیشنهاد میکنم به هیچ عنوان به کسی خیره نگاه نکنید.


اشتباهات ارتباط چشمی موثر : نگاه های سریع و ناگهانی

تا حالا شده با کسی رو در رو، در حال صحبت باشی و هر چند دقیقه یکبار نگاهش رو یهو و سریع از شما برداره و به جای دیگه نگاه کنه؟

اون لحظه شخصِ دیگه فکر می کنه اتفاقی پیش اومده و همزمان با ایشون نگاهش رو به همون سمت میبره.

در اینجور موارد تقریباً حواس هر دو طرف پرت میشه و رشته کلام از دست گوینده میپره.

بنابراین پیشنهاد میکنم روی این موضوع کنترل داشته باشیم، شاید اگر عادت داشته باشیم کنترلش خیلی سخت باشه، اما الان که این موضوع رو متوجه شدیم میتونیم در اوایل خیلی آگاهانه کنترلش کنیم و بعد از مدتی این موضوع تو وجودِ ما نهادینه میشه و دیگه به یک عادت تبدیل میشه که دیگه نگاه هامون رو سریع و ناگهانی از روی مخاطبتون بر نگردونیم.


اشتباهات ارتباط چشمی موثر : پلک زدن بیش از حد یا  تیک زدن

پلک زدن بصورت طبیعی باید انجام بشه تا رطوب چشمان ما رو تأمین کنه. اما اگر این پلک زدن ها بیش از حالت نرمال باشه این حس رو به طرف مقابل میرسونه که شاید از بیان چیزی که داریم میگیم یا چیزی که شنیدید عصبی شدیم.

تیک زدنِ پلک هم یکی از نشانه استرس و یا عصبی بودن هست.

زمانی که ما در حال بیانِ چیزی باشیم و یکی از این دو حالت رو برام رخ بده، شخص شنونده اعتمادش رو نسبت به حرف های ما از دست میده و صحبت های ما اون قاطعیتی که باید داشته باشه رو نداره.


اشتباهات ارتباط چشمی موثر : تمرکز روی یک نفر

اگه در حال سخنرانی هستیم و یا توی جمعی دوستانه یا رسمی صحبت می کنیم نباید ارتباط چشمی خودمون رو فقط با یک نفر داشته باشیم.

وقتی فقط با یک نفر ارتباط چشمی می گیریم، افراد دیگه رو از دست میدیم. (انگار که فقط همون یک نفر توی جمع آدمه و بقیه چغندر – البته بلانسبت) اما این دقیقاً حسی هست که افراد نسبت به این موضوع می گیرند.

ارتباط چشمی موثرمعمولاً وقتی توی جمعی در حال صحبت هستیم و فقط با یکی دو نفر ارتباط چشمی برقرار می کنیم، افراد دیگه توجهشون رو نسبت به صحبت های ما از دست میدند و دیگه به صحبت های ما گوش نمی دند، البته شاید در اون جمع حضور داشته باشند، اما فکر و روحشون میره جای دیگه (این روز ها هر کسی برای خودش مشغله های گوناگونی داره).

بنابراین گرفتن ارتباط چشمی موثر با افراد یکی ابزارهای قدرتمند در جلب توجه حضار و مخاطبین محسوب میشه.


این نکته رو در نظر داشته باشید که شاید یک نگاه به ظاهر ساده، روی افراد چه تأثیر مثبت یا منفی می تونه داشته باشه، تا اونجا که ممکنِ روی طرز نگاه کردنمون به دیگران فکر کنیم. و در صحبت های روزمره و سخنرانی هامون سعی کنیم با مخاطب ارتباط چشمی متعادلی برقرار کنیم.

 

دانلود PDF مقاله “ارتباط چشمی موثر”

[member]

دانلود PDF این مقاله

[/member]

 

دیدگاه کاربران
  • ساناز ۱۱ آبان ۱۳۹۵

    با سلام و تشکر
    فقط تفاوت نگاه خصمانه و نفرت انگیز و تهدیدآمیز و متوجه نشدم زیاد.

    • امیر مصطفی ۱۹ آبان ۱۳۹۵

      سلـــــــــــــــــــام سرکار خانم ساناز گرامی و ارجمند
      قبل از هر چیز از بابت تأخیری که در پاسخ به نظر شما بزرگوار داشتم عذرخواهی می کنم

      اسم هر نگاه روی خودش هست دیگه، شاید یکم شبیه به همند

      نگاه خصمانه = نگاه از سر عصبانیت
      نگاه نفرت انگیز = نگاهی که از کسی نفرت داشته و ی جورایی از گوشه چشم نگاه میکنیم طرف رو
      نگاه تهدید آمیز = این هم که مشخص، این نگاه معمولا با اخم همراه

      شاد و پیروز باشید

  • مژگان مریدی ۲۲ آبان ۱۳۹۵

    سلام ممنونم از توضیحات خوب شما ، بسیار آموختم ، این واقعٱ عالیه که آدم بتونه ارتباط چشمی خوب و مناسبی با مخاطب برقرار کنه ، ممنون از مطلب خوب و آموزنده ی شما

    • امیر مصطفی ۲۳ آبان ۱۳۹۵

      سلام سرکار خانم مردی بزرگورا
      سپاسگزارم از شما
      شاد و پیروز و موثر باشید

  • حسین ۸ اسفند ۱۳۹۵

    سلام کاکا معذب درسته نه موذب لطفا دقت کن

    • امیر مصطفی ۸ اسفند ۱۳۹۵

      درود بر شما حسین گرانقدر
      وقتت بخیر باشه.
      واقعا ممنونم از اینکه انقدر ریز بین و موشکافانه مقاله رو مطالعه میفرمایید. متشکرم از شما.
      ممنونتون میشم اگر جاهای دیگه از مقاله که اشتباه تایپی داشت و به چشمتون خورد بفرمایید تا اصلاح کنم.
      در مورد “موذب” خدمتتون عارضم که در فارسی همیچین کلمه ای نداریم، حتی لغتنامه رو جستجو کردم و چیزی پیدا نکردم
      http://www.jasjoo.com/books/wordbook/dehkhoda/%D9%85%D9%88%D8%B0%D8%A8/

      اما “معذب” به از عذاب کشیدن میآد که منظور هم همین هست.
      http://www.jasjoo.com/books/wordbook/dehkhoda/%D9%85%D8%B9%D8%B0%D8%A8/

      باز هم از شما تشکر میکنم.
      سربلند و پیروز باشید

  • مرتضی ۸ اسفند ۱۳۹۵

    سلام و خداقوت.
    من ارتباط چشمیم طبق مقاله ای که شما تهیه کردید میتونم بگم خوبه و همه موارد رو رعایت میکنم.
    اما وقتی که به چهره طرف مقابلم بیشت از ۵ دقیقه نگاه میکنم دیگه کلا حواسم پرت میشه و واسه همین سعی میکنم که نگاه نکنم یعنی صدای شخص مقابل رو میشنوم اما اصلا حواسم بهش نیست و خودم هم متوجه این نگاه بد خودم میشم ولی به هیچ جوره نمیتونم نگاهم رو درست کنم وارتباط چشمی رو دوباره برقرار کنم ! فرقی هم نمیکنه طرف مقابل من زن باشه یا مرد .
    ممنون میشم راجع به این مشکلم به من کمک کنید.ممنون

    • امیر مصطفی ۸ اسفند ۱۳۹۵

      درود بر شما دوست بزرگوارم، مرتضی عزیز
      فکر می کنم شما با تمرین بتونید این مشکل رو تا حدودی مدیریت کنید و رفعش کنید.
      فقط اینجا یک نکته وجود داره که اصلا نیاز نیست در ارتباط چشمی فقط به یک جا نگاه کنید.
      پیشنهاد می کنم زمانی که دارید به طرف نگاه میکنید، هر چند دقیقه یکبار یا هر چند ثانیه یکبار نقطه دیدتون رو عوض کنید.
      مثلا چند ثانیه یا چند لحظه به چشم چپش نگاه کنید، چند دقیقه یا چند ثانیه به چشم راستش نگاه کنید، چند دقیقه به اطراف چشم طرف مقابل نگاه کنید و به همین شکل ادامه بدید تا چشمتون خسته نشه.
      این موضوع را تا مدتی بصورت آگاهانه انجام بدید، بعد از مدتی این مورد براتون جا می افته و بصورت ناخودآگاه این کار رو انجام میدید.
      اگر جایی نیاز به توضیح بیشتر داره یا سوال دیگه ای براتون پیش اومد بفرمایید.

      شاد و پر انرژی باشید

  • میلاد ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶

    در مورد نگاه عاشقانه یکم بیشتر مینوشتید خوب :))

    • امیر مصطفی ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶

      خب توی نگاه عاشقانه معمولا چشم ها کمی خمار میشند و ی جورایی به طرف زل زده میشند، قلب هم کمی تند تر می تپه
      🙂

  • سیامک ۲۴ خرداد ۱۳۹۶

    سلام و احترام و ممنون از اطلاعات خوبتون
    من در ایجاد یک ارتباط چشمی مشکل دارم .. خیلی زود متوجه میشم که مخاطبم جذب نگاه من نمیشه .. خیلی هم سعی میکنم همه چیز کنترل بشه .. انصافاً آدم خیلی بدی هم نیستم که عدم صداقتم در نگاهم متجلی بشه و مخاطب متوجه بشه …
    واقعاً این موضوع داره من رو رنج میده .. حس میکنم هیچکس از همصحبتی با من لذت نمیبره ..
    حس بدیه ..
    این نکاتی که فرمودید شاید بیشتر در طول دیالوگ پیش بیان .. من از همون اول شاید مخاطبم رو از دست میدم.. نمیدونم چرا واقعاً ..
    اگر تونستید لطفاً کمکم کنید

    • امیر مصطفی ۲۴ خرداد ۱۳۹۶

      درود بر شما سیامک عزیز
      اگر براتون مقدر باشه یک عکس از خودتون برام ارسال کنید به ایمیل info@amirmostafa.com تا بعد باهم موضوع رو بررسی کنیم.
      منتظر پیام شما هستم 🙂

  • سیامک ۲۵ خرداد ۱۳۹۶

    خیلی سپاسگزارم … ارسال شد
    محبت می کنید

  • سحر ۱۱ مهر ۱۳۹۶

    سلام دوست عزیز ممنون از مطالب و از همه مهم تر پاسخگویی و ارتباط با مخاطبتون.
    واقعیت اینکه توی برقراری ارتباط چشمی ضعیفم ولی این ضعف توی مکانهای عمومی بیشتره نمیتونم تو چشم اطرافیانم نگا کنم یه جورایی معذبم نگاهمو مدام میدزدم تو خیابون راه رفتن بخاطر همین اذیتم میکنه

    • امیر مصطفی ۱۱ مهر ۱۳۹۶

      درود بر شما سرکارخانم سحر گرامی
      وقتتان بخیر
      یک تمرین بسیار ساده برای بهتر شدن ارتباط چشمی خدمتتان عرض می کنم، لطفا جدی اش بگیرید و انجامش بدید:
      عکس های صورت انسانها را از مجلات یا پوستر ها بُرش بزنید و بگذارید روبروی خودتان، و روزانه چند دقیقه ای براشون صحبت کنید و با تمام عکس ها ارتباط چشمی بگیرید.
      بعد از حدود ۷ یا ۸ مرتبه انجام دادن این کار، حالا آماده می شوید برای اینکه تمریناتتون رو عملی کنید و در جمع به افراد نگاه کنید و نگاهتون رو ندزدید.
      شما فرمودید در خیابان چشمانتان را می دزدید، در خیابان اصلا قرار نیست با شخصی ارتباط چشمی (موثر) بگیریم.

      اگر سوالی بود می توانید زیر هر یک از مقالات یا رادیو بیان ها بنویسید 🙂

  • زهره ۷ آذر ۱۳۹۶

    سلام . منم همین مشکلو دارم . به مردی علاقه پیدا کردم و دقیقا وقتی بهش علاقمند شدم به حدی ازش خجالت میکشم که اصلا نمیتونم تو چشماش نگاه کنم . در حالی که قبلا باهاش اینجور نبودم و کلا با بقیه چنین مشکلی ندارم . دلم میخواد از نگاهم متوجه احساس و علاقم بشه ولی نمیتونم نگاش کنم و به جز ضرورت هم حرفی باهاش نمیزنم . لطفا راهنماییم کنید

    • امیر مصطفی ۱۲ آذر ۱۳۹۶

      درود بر شما زهره ارجمند
      وقتتان بخیر باشد
      معمولا زمانی که افراد به شخصی علاقه دارند، به خاطر حیایی که وجود داره از طرف مقابل خجالت می کشند.
      شاید بهتر باشه به زمان قبل که این مسئله رو نداشتید نگاهی بیاندازید و سعی کنید که مثل اون زمان باهاش رفتار کنید.
      البته اگه این نوع رفتار که الان دارید اذیتتون نمیکنه به همین شکل ادامه بدید و نگاه عاشقانه خودتون رو هم حفظ کنید. امیدوارم که متوجه این نگاه بشه 🙂
      یا شاید هم بهتر باشه یکی به صورت غیرمستقیم به طرف مقابلتون بگه که مثلا شما چقدر بهم میایید، یا شما گزینه خوبی برای ایشون هستید.
      امیدوارم هر چی که خیر هست براتون پیش بیآد

  • بهین ۷ دی ۱۳۹۶

    سلام من سی ونه سال دارم من برای برقراری ارتباط چشمی با هر کسی غیر از افراد نزدیک خانواده ام مشکل دارم هر کس که میخواد با من صحبت کنه در نگاه اول نگاهشو از من میدزده وانگار براش سخته که به چشمان من نگاه کنه با اینکه من خیلی معمولی وبدون هیچ احساسی به حرفاش گوش میدم وسر تکون میدم ولی طرف قابل انگار از نگاهم کشیده میشه این باعث شده نتوانم زیاد حرف بزنم وبیشترساکتم لطفا راهنمایی کنید

    • امیر مصطفی ۷ دی ۱۳۹۶

      درود بر شما بهین عزیز
      پیشنهاد میکنم در زمان صحبت های دو نفره و چند نفره
      یک لبخند در چشم های خود داشته باشید
      وقتی بی روح به طرف مقابل نگاه کنید، طرف از شما حس منفی میگره که این اصلا خوب نیست.
      برای تمرین این کار رو جلوی آینه تمرین کنید.

  • ملک آرا ۱۵ دی ۱۳۹۶

    سلام ودرود برشما
    ‌مرسی از مطالب اصولی وعلمی شما آقای مصطفی متاسفانه از نوجوانی مشکل ارتباط چشمی با دیگران داشتم جوری که وقتی به چشمان طرف مقابل نگاه میکنم حس میکنم نگاهم مث قلاب گیر میکنه وادامه نگاه کردن برام سخت وطاقت فرسا میشه به همین دلیل زیاد به چشم ها نگاه نمیکنم از این مشکلی که دارم واقعا رنج میکشم انگار دوست دارم باچهره وچشم های افراد قهر باشم انگار یه چیزی درون چشم افراده که منو به درون خودش میکشه و اینو دوس ندارم چرا اینجوریم؟البته اینم بگم با اینکه از لحاظ فیزیکی و هوشی مشکلی ندارم ولی اعتماد به نفسم خیلی پایینه لطفا راهنماییم کنید

  • حمیدی زاده ۲۵ آذر ۱۳۹۷

    درود
    اقا کارهاتون و مقالاتتون عالیه .
    حیفه که در متن غلط املایی باشه .
    شاد باشید .

    • امیر مصطفی ۲۵ آذر ۱۳۹۷

      سلام برشما جناب آقای حمیدی‌زاده گرامی
      ممنون از محبت شما.
      این مسئله در مقالات جدیدتر رفع شده.
      حتما در آپدیت‌های بعدی این مقاله اشتباهات تایپی رفع خواهد شد.
      اما در حال حاضر به دلیل حجم کار بالا فرصت آپدیت مقالات قبلی را ندارم.
      خوشحال هستم که دوستان خوبی مثل شما دارم.
      شاد و پیروز و در پناه خدا باشید

  • آلا ۵ اسفند ۱۳۹۷

    سلام ممنون از توضیحات خوب شما.یک سوال دارم که البته در این مقاله راجع به آن توضیح دادید. اگر در جمعی سخنران فقط به یکی دو نفر نگاه کند و این حس بد در بقیه افراد به دلیل عدم توجه سخنران ایجاد شود, برای جلب توجه نگاه سخنران به خود چه راهکاری وجود دارد ؟صرفا جهت رسیدن به حس برتر و اعتماد به نفس بیشتر وقتی که شنونده هستیم می گویم.ممنون از شما

    • امیر مصطفی ۱۳ اسفند ۱۳۹۷

      سلام بر شما خواهش می‌کنم.
      می‌توانم برای حس بهتر سرمان را به نشانه تایید تکان دهیم.

  • سارا ۱۸ اسفند ۱۳۹۷

    سلام و ممنون از مقاله بسیار مفید و کاربردی شما
    من متاسفانه از کودکی مشکل انحراف چشم دارم و برای ارتباط چشمی با دیگران برقرار کردن مشکل دارم و این موضوع باعث کمبود اعتماد بنفس من موقع ارتباط با دیگران شده
    آیا میتونید من رو راهنمایی بفرمایید باتشکر

    • امیر مصطفی ۱۹ اسفند ۱۳۹۷

      درود بر شما.
      از طرفی هم داشتن اعتماد به نفس یک موضوع درونی است.
      پیشنهاد اول من این است که خودت را همانطور که هستی دوست بدار.
      پیشنهاد دوم این است که چشمتان را عمل کنید تا مسئله انحرافش برطرف شود.

  • رجبی ۱۹ خرداد ۱۳۹۸

    عالی و خوب
    استفاده کردیم

    • امیر مصطفی ۲۱ خرداد ۱۳۹۸

      سپاسگزارم از شما 🙂

  • ابوالفضل ۶ مهر ۱۳۹۸

    سلام دکتر خسته نباشید واقعا مطالبه بدرد بخوری بود ممنون از زحمتتون.من یه مشکلی که دارم اینه وقتی دارم با طرفه مقابلم صحبت میکنم حواسم پرت برقراری ارتباط چشمی صحیح میشه و نمی تونم رو حرفاش تمرکز کنم نمیفهمم چی میگه،وقتی هم به حرفاش گوش میکنم نمی تونم درست ارتباط چشمی بگیرم یا تو چشاش نگا کنم

    • امیر مصطفی ۲۹ مهر ۱۳۹۸

      سلام بر شما
      برای تمرین از عکس پوستر‌ها استفاده کنید و روبرویتان قرار دهید و باهاش تمرین و صحبت کنید.
      تا این موضوع برایتان عادی شود.

  • روژی ۶ آبان ۱۳۹۸

    با سلام
    من موقعی که می‌خوام ارتباط چشمی داشته باشم بشدت هول میشم و اصلا یادم می‌ره چی میخواستم بگم .بنابراین واسه اینکه طرف نفهمه که من استرس دارم همیشه به جاهای دیگه نگاه میکنم مثلا به لب ها شاید یه لحظه به چشم ها نگاه کنم ولی سریع نگاهمو ورمیدارم .الان سوالم اینه که چه کار میتونم بکنم که هول نشم و بتونم به چشمهاش نگاه کنم

    • امیر مصطفی ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹

      درود بر شما روژی عزیز
      وقتتون بخیر.
      پیشنهاد می‌کنم عکس صورت افراد را از مجلات برش بزنی و رو به روی خودت بگذاری یا روی صندلی بچسبانی و با آن عکس ها ارتباط چشمی برقرار کنی تا کم کم برایت عادی شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *